En aquest article vull contar un poc els resultats i conclusions de la càmera AllSky casolana que em vaig instal·lar al terrat de casa i que estava funcionant 24x7 a una Raspberry Pi 4.
En aquest article t'explique com he capturat la nebulosa de nord amèrica i la nebulosa del pelicà en banda estreta aquestos dies d'estiu.
En aquest article t'explique ràpidament com he capturat aquest objecte astronòmic, com l'he calibrat, com l'he apilat i com l'he processat.
Ací t'explique com faig les fotografies circumpolars amb eixe efecte tant vistós les estreles donen voltes al voltant de l'estrela polar.
En aquest article t'explique com és i com funciona el tracker MSM Nomad per a fer astrofografia, i mostraré algunes provetes tècniques amb diferents temps d'exposició.
Ací un altre taller més per als socis de la Societat Astronòmica de Castelló, i aquesta vegada un taller totalment pràctic i en directe que mostrava com controlar un telescopi que es troba en un ll
Aquest mes de maig he estat en l'illa de la Palma durant 8 dies amb un grup de fotògrafs de paisatge, amateurs i professionals, també alguns astrofotògrafs i també uns quants aficionats a l'astrono
En aquest xicotet article et conte una xerrada que vaig fer el passat diumenge, 19 de maig, a la ciutat de Vic dins del 40è Congrés Català d'Esperanto que girava al voltant de la divulgació científ
Ahir dissabte 20 d'abril vam fer el taller-xarrada a la seu de la SAC, a Castelló de la Plana i va ser molt interessant perquè en les agrupacions astronòmiques participem persones de diferents edat
En aquest article explique com he fet una segona versió de càmera casolana 'Allsky' amb la que podem registrar el cel 24x7 i generar automàticament timelapses, startrails i imatges individuals.
En aquest article t'explique com he capturat NGC2024, la nebulosa de la flama, i Barnard 33, la nebulosa del cavall, amb una la càmera ASI533MC refrigerada i el tub William Optics Z73.
En aquest article t'explique com he capturat M45 durant la nit del 12 de febrer amb una la càmera ASI533MC refrigerada i el tub William Optics Z73.
Ací us explique l'experiència que he tingut intentant capturar la galàxia M33 amb condicions realment pèssimes. Però amb molta motivació, això sí.
En aquest article explique els passos que he seguit per capturar, en banda estreta, la nebulosa NGC 1499 en la constel·lació de Pegasus.
En aquest article explique una tècnica FTM (Fes-ho Tu Mateix) a PixInsight que em resulta molt interessant a l'hora de processar nebuloses aïllant les estreles de totes les bandes.
Continuem automatitzant i informatitzant l'observatori de casa, cada vegada més, i a més a més compartint els avanços i redactant els meus trucs per si a algú li són de profit també.
Açò és una altra lliga, aquesta tècnica em meravella, la veritat. Anem a aprendre cosetes noves amb l'objectiu de facilitar-nos un poc la pràctica de l'astronomia.
La roda de filtres ens permet capturar diferents objectes depenent de la seua radiació o color o característica. La meua roda és una EFW de 7 posicions de 36mm ZWO (la vaig comprar a Astrocity).
En aquest article t'explique com he pogut capturar la nebulosa NGC 2174 amb el meu telescopi i una càmera de fotos adaptada al telescopi, i també t'explique com l'he processada per tal d'aconseguir
En aquest article t'explique com he pogut capturar la nebulosa IC 410 amb el meu telescopi i una càmera de fotos adaptada al telescopi, i també t'explique com l'he processada per tal d'aconseguir m
En aquest article t'explique com he pogut capturar la nebulosa NGC 2244 amb el meu telescopi i una càmera de fotos adaptada al telescopi, i també t'explique com l'he processada per tal d'aconseguir
En aquest article t'explique, amb moltes captures de pantalla detallant el pas a pas de com fer autoguiat totalment informatitzat de manera gratuita i molt fàcil gràcies al programari PHP2.
En aquest article mostraré com es pot connectar, controlar i automatitzar la nostra sessió d'observació o de captura d'imatges amb el programari Stellarium, disponible a molts sistemes operatius.
En aquest article faré un pas a pas del programari que necessitem instal·lar i configurar a l'ordinador que controlarà les nostres sessions d'observació o de captura astrofotogràfica.
Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES