Capturant la nebulosa de la flama i la nebulosa del cap de cavall en la constel·lació d'Orió

En aquest article t'explique com he capturat NGC2024, la nebulosa de la flama, i Barnard 33, la nebulosa del cavall, amb una la càmera ASI533MC refrigerada i el tub William Optics Z73.

Capturant M45, les plèiades, un dels objectes més interessants a l'hivern

En aquest article t'explique com he capturat M45 durant la nit del 12 de febrer amb una la càmera ASI533MC refrigerada i el tub William Optics Z73.

Un altre llistat de mòduls per a construir projectes amb Drupal (2024)

En aquest xicotet article et deixe un llistat de mòduls a considerar si vols començar a construir projectes amb el gestor de continguts Drupal.

Recuperant sistema FreeBSD 13 a la Raspberry Pi 4 per una corrupció de la partició d'arranc

En aquest xicotet article explique com he pogut solventar un problema que vaig tindre la setmana passada al meu servidor FreeBSD 13 en la Raspberry Pi 4.

Solventant error "Call to undefined function gzcompress()" en una instal·lació nova de Drupal 10.2.2

En aquest xicotet article explique com he solventat l'error de "Call to undefined function gzcompress()" que m'apareixia durant la instal·lació d'un Drupal 10 nou.

Clonar dispositius USB o targetes MicroSD fàcilment a FreeBSD

En aquest article vull explicar com podem clonar dos dispositius USB a FreeBSD amb el clàssic 'dd'.

M33 amb el filtre Optolong L-Enhanced, molt de vent, Lluna al 50%, bortle 7 i la galaxia aproximant-se a l'horitzó

Ací us explique l'experiència que he tingut intentant capturar la galàxia M33 amb condicions realment pèssimes. Però amb molta motivació, això sí.

Recuperant fàcilment el sistema FreeBSD i restablint fitxers quan hem fet algun error

En aquest article t'explique com poder recuperar l'estat del sistema operatiu o l'estat d'algun fitxer de text que hem editat amb algunes opcions incorrectes.

Gestionant les actualitzacions de seguetat de FreeBSD i mantenint els ports actualitzats

En aquest xicotet article faig un recordatori breu de com mantindre regularment actualitzat el sistema operatiu FreeBSD passant-li les actualitzacions de seguretat pertinents.

California dreamin', una nebulosa d'emissió que tenim al zenit del cel durant l'hivern

En aquest article explique els passos que he seguit per capturar, en banda estreta, la nebulosa NGC 1499 en la constel·lació de Pegasus.

Muntant directoris remots com si foren directoris locals amb sshfs a FreeBSD 14

En aquest article vaig a explicar com tenir tots els directoris remots amb els que treballem normalment via SSH o FTP, però com si totes les dades estigueren al nostre arbre de fitxers locals.

Torne a capturar IC410 però ara ho processe aïllant les estreles per una banda i les nebulositats per altra

En aquest article explique una tècnica FTM (Fes-ho Tu Mateix) a PixInsight que em resulta molt interessant a l'hora de processar nebuloses aïllant les estreles de totes les bandes.

Instal·lant i configurant l'entorn d'escriptori CDE a FreeBSD 14

En aquest xicotet article explique els passos que s'han de seguir per tenir instal·lat fàcilment l'escriptori CDE a FreeBSD 14.

Control del telescopi de manera informatitzada i sense el comandament Synscan

Continuem automatitzant i informatitzant l'observatori de casa, cada vegada més, i a més a més compartint els avanços i redactant els meus trucs per si a algú li són de profit també.

Configurant APT per a fer Plate Solving o Resolució Astromètrica de Plaques

Açò és una altra lliga, aquesta tècnica em meravella, la veritat. Anem a aprendre cosetes noves amb l'objectiu de facilitar-nos un poc la pràctica de l'astronomia.

Configurant i netejant la roda de filtres

La roda de filtres ens permet capturar diferents objectes depenent de la seua radiació o color o característica. La meua roda és una EFW de 7 posicions de 36mm ZWO (la vaig comprar a Astrocity).

Configurant-me les còpies de seguretat automatitzades a la Raspberry Pi 4

Ací deixe un xicotet script (versió 0.1) per a les còpies de seguretat dels projectes que ja tinc funcionant a la Raspberry Pi 4 amb FreeBSD des de fa unes setmanes.

Capturant NGC 2174, el cap de mico, en banda estreta i RGB

En aquest article t'explique com he pogut capturar la nebulosa NGC 2174 amb el meu telescopi i una càmera de fotos adaptada al telescopi, i també t'explique com l'he processada per tal d'aconseguir

Capturant IC 410, la nebulosa dels capgrossos, i mostrant-la amb paleta bicolor

En aquest article t'explique com he pogut capturar la nebulosa IC 410 amb el meu telescopi i una càmera de fotos adaptada al telescopi, i també t'explique com l'he processada per tal d'aconseguir m

Capturant NGC 2244, la nebulosa de la Rosetta, i mostrant-la amb paleta bicolor

En aquest article t'explique com he pogut capturar la nebulosa NGC 2244 amb el meu telescopi i una càmera de fotos adaptada al telescopi, i també t'explique com l'he processada per tal d'aconseguir

Configurant PHD2 Guiding per autoguiat del telescopi en astrofotografia

En aquest article t'explique, amb moltes captures de pantalla detallant el pas a pas de com fer autoguiat totalment informatitzat de manera gratuita i molt fàcil gràcies al programari PHP2.

Securitzar el servidor web Nginx amb SSL i Let's Encrypt a FreeBSD 13.2

En aquest article vull explicar-te com m'he creat un certificat SSL i he configurat el servidor web Nginx a FreeBSD per tal de securitzar amb https la meua web.

Control del telescopi amb Stellarium

En aquest article mostraré com es pot connectar, controlar i automatitzar la nostra sessió d'observació o de captura d'imatges amb el programari Stellarium, disponible a molts sistemes operatius.

Instal·lació del programari per al control remot dels telescopis i per a astrofotografia

En aquest article faré un pas a pas del programari que necessitem instal·lar i configurar a l'ordinador que controlarà les nostres sessions d'observació o de captura astrofotogràfica.
Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES