Renovant manualment un certificat SSL de Let's Encrypt a un servidor FreeBSD amb Nginx

En aquest article vull explicar-te com renovar, manualment, un certificat SSL que ja teníem configurat i que ha caducat i, per tant, no pots navegar amb https.

Creant articles de Drupal amb pestanyes internes que mostren altres camps, vistes o blocs

En aquest article t'explique com podem tindre continguts de Drupal amb pestanyes, així podem fer ús d'una navegació distinta a l'habitual on hi ha un scroll molt gran i llarg, i podem organitzar el

Visitant el Roque de los Muchachos a l'illa de la Palma, un dels millors cels d’Europa

Aquest mes de maig he estat en l'illa de la Palma durant 8 dies amb un grup de fotògrafs de paisatge, amateurs i professionals, també alguns astrofotògrafs i també uns quants aficionats a l'astrono

Xerrada "Cercant les llums de l'Univers" al 40è Congrés Català d'Esperanto

En aquest xicotet article et conte una xerrada que vaig fer el passat diumenge, 19 de maig, a la ciutat de Vic dins del 40è Congrés Català d'Esperanto que girava al voltant de la divulgació científ

Instal·lar Citrix Workspace App a Debian GNU/Linux 12 (bookworm)

En aquest xicotet article explique com he fet la instal·lació de Citrix Receiver en el sistema operatiu Debian GNU/Linux 12 que recentment m'he instal·lat a un portàtil.

Clonant una tarjeta MicroSD a Debian GNU/Linux 12 (bookworm)

En aquest xicotet article explique com m'he fet una còpia de seguretat del servidor web FreeBSD 13 amb el nou sistema instal·lat al portàtil Lenovo Thinkpad, Debian GNU/Linux 12 (bookworm).

Taller "Construcció d'una càmera 'AllSky' casolana' a la seu de la SAC

Ahir dissabte 20 d'abril vam fer el taller-xarrada a la seu de la SAC, a Castelló de la Plana i va ser molt interessant perquè en les agrupacions astronòmiques participem persones de diferents edat

Una altra càmera AllSky casolana per a registrar el cel 24x7

En aquest article explique com he fet una segona versió de càmera casolana 'Allsky' amb la que podem registrar el cel 24x7 i generar automàticament timelapses, startrails i imatges individuals.

Emissió de vídeo en temps real a la Raspberry Pi en mode diurn i en mode fosc amb infraroig

En aquest xicotet article explique com fer funcionar la càmera NoIR en una antiga Raspberry Pi 2 que tenia en un calaix.

Solventant les 'clean urls' a Apache Web Server després d'una instal·lació de Drupal 10

En aquest xicotet article explique un truquet que m'ha tocat configurar immediatament després d'instal·lar un Drupal 10 de proves.

Capturant la nebulosa de la flama i la nebulosa del cap de cavall en la constel·lació d'Orió

En aquest article t'explique com he capturat NGC2024, la nebulosa de la flama, i Barnard 33, la nebulosa del cavall, amb una la càmera ASI533MC refrigerada i el tub William Optics Z73.

Capturant M45, les plèiades, un dels objectes més interessants a l'hivern

En aquest article t'explique com he capturat M45 durant la nit del 12 de febrer amb una la càmera ASI533MC refrigerada i el tub William Optics Z73.

Un altre llistat de mòduls per a construir projectes amb Drupal (2024)

En aquest xicotet article et deixe un llistat de mòduls a considerar si vols començar a construir projectes amb el gestor de continguts Drupal.

Recuperant sistema FreeBSD 13 a la Raspberry Pi 4 per una corrupció de la partició d'arranc

En aquest xicotet article explique com he pogut solventar un problema que vaig tindre la setmana passada al meu servidor FreeBSD 13 en la Raspberry Pi 4.

Solventant error "Call to undefined function gzcompress()" en una instal·lació nova de Drupal 10.2.2

En aquest xicotet article explique com he solventat l'error de "Call to undefined function gzcompress()" que m'apareixia durant la instal·lació d'un Drupal 10 nou.

Clonar dispositius USB o targetes MicroSD fàcilment a FreeBSD

En aquest article vull explicar com podem clonar dos dispositius USB a FreeBSD amb el clàssic 'dd'.

M33 amb el filtre Optolong L-Enhanced, molt de vent, Lluna al 50%, bortle 7 i la galaxia aproximant-se a l'horitzó

Ací us explique l'experiència que he tingut intentant capturar la galàxia M33 amb condicions realment pèssimes. Però amb molta motivació, això sí.

Recuperant fàcilment el sistema FreeBSD i restablint fitxers quan hem fet algun error

En aquest article t'explique com poder recuperar l'estat del sistema operatiu o l'estat d'algun fitxer de text que hem editat amb algunes opcions incorrectes.

Gestionant les actualitzacions de seguetat de FreeBSD i mantenint els ports actualitzats

En aquest xicotet article faig un recordatori breu de com mantindre regularment actualitzat el sistema operatiu FreeBSD passant-li les actualitzacions de seguretat pertinents.

California dreamin', una nebulosa d'emissió que tenim al zenit del cel durant l'hivern

En aquest article explique els passos que he seguit per capturar, en banda estreta, la nebulosa NGC 1499 en la constel·lació de Pegasus.

Muntant directoris remots com si foren directoris locals amb sshfs a FreeBSD 14

En aquest article vaig a explicar com tenir tots els directoris remots amb els que treballem normalment via SSH o FTP, però com si totes les dades estigueren al nostre arbre de fitxers locals.

Torne a capturar IC410 però ara ho processe aïllant les estreles per una banda i les nebulositats per altra

En aquest article explique una tècnica FTM (Fes-ho Tu Mateix) a PixInsight que em resulta molt interessant a l'hora de processar nebuloses aïllant les estreles de totes les bandes.

Instal·lant i configurant l'entorn d'escriptori CDE a FreeBSD 14

En aquest xicotet article explique els passos que s'han de seguir per tenir instal·lat fàcilment l'escriptori CDE a FreeBSD 14.

Control del telescopi de manera informatitzada i sense el comandament Synscan

Continuem automatitzant i informatitzant l'observatori de casa, cada vegada més, i a més a més compartint els avanços i redactant els meus trucs per si a algú li són de profit també.
Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES