Virtualitzant FreeBSD amb Vmware a una xarxa LAN amb proxy

Hacker

rc.conf a FreeBSD

Aquest breu article explica com tenir un sistema FreeBSD virtualitzat, per a que pugues tastar-lo, isntal·lar aplicacions, provar escriptoris o instal·lar-li serveis per a que pugues tenir un servidor fàcilment i experimentes la llibertat del Programari Lliure i la potència de UNIX. Aleshores, anem a ficar-nos mans a l'obra i a començar.

La configuració de la xarxa virtualitzada ha de ser de tipo bridget.
El sistema FreeBSD l'anomenarà com a em0 (pots veure-ho amb ifconfig) i li haurem de dir una IP, una màscara i el gateway des del fitxer /etc/rc.conf, com per exemple la primera imatge d'aquest article.

I per a resoldre màquines, cal afegir els nostres servidors de nom de dominis al fitxer /etc/resolv.conf, com per exemple:

rc.conf a FreeBSD

Per a la configuració del proxy, ja vaig explicar en aquest article els paràmetres per a configurar el teu equip a una xarxa LAN dins d'un servidor proxy. Haurem, aleshores, d'afegir la següent línia al fitxer que inicie la nostra shell del sistema:


setenv HTTP_PROXY http://ProxyNameOrIp:8080

Una vegada fiques el setenv del proxy, ja ho tenim, a partir d'aquest moment ja podem buscar paquets i començar a fer instal·lacions:


pkg update -----
pkg search -----
pkg install -----

L'explicació del tipus de configuració Bridge del Vmware, aniria igual per a Virtual Box, ja que la idea és la mateixa.

Feu servir Programari Lliure si voleu un món lliure, sense secretismes i amb Llibertat d'Expressió. Comencem per lo proper ;-) i conquistarem les institucions.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES