Restablir la contrasenya del root al servidor de bases de dades MySQL o MariaDB

Restablir la contrasenya del root al servidor de bases de dades MySQL o MariaDB

Si has oblidat la contrasenya de l'administrador, pots restablir fàcilment la contrasenya amb les següents instruccions. A continuació tens un article molt senzill però que explica els passos a seguir, jo ho he fet al meu servidor FreeBSD 11-CURRENT que tinc a una Raspberry Pi 2 funcionant 24x7. Si tens una altra versió de BSD o de GNU/Linux, tal vegada hauràs de modificar el nom del programa, però en general funcionaria bé pràcticament igual que el que t'explique.

Primer de tot, cal aturar totalment el servidor de bases de dades amb:


# service mysql-server stop

I ara segueix les següents ordres:


# mysqld_safe --skip-grant-tables --skip-networking &
# mysql -u root
mysql> use mysql;
mysql> UPDATE user SET password=PASSWORD('la_teua_nova_contrasenya') WHERE user='root';
mysql> exit

Ja està restablert. Encendrem el servidor de MySQL i podem tornar a treballar amb les nostres bases de dades:

# service mysql-server restart

Espere que trobes útil aquest article, i que et motive a compartir els teus trucs i coneixements i experiments amb el Programari Lliure. La Comunitat del Programari Lliure et necessita! :-)

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.