Recuperar sistema FreeBSD d'una Raspberry Pi que no es pot iniciar

Recuperar sistema FreeBSD d'una Raspberry Pi que no es pot iniciar

De vegades fem canvis als nostres sistemes que, tal vegada, podem ocasionar que l'arranc no funcione correctament o que, directament, no funcione. Al meu cas, he fet uns canvis a la Raspberry Pi 2 tocant el fitxer /etc/fstab perquè volia que munte automàticament un disc dur SATA que tinc a un dock connectat amb un port USB.

Doncs bé, aquesta línea de l'fstab feia que el FreeBSD s'aturava a l'arranc, i la solució està en extreure la targeta microSD i anar a un altre ordinador, muntar-la, i reparar els errors.

La fique al meu PC Lenovo, on tinc FreeBSD 10-3-RELEASE, busque al dmesg quin dispositiu és, i primer de tot examine les particions de la targeta MicroSD amb:


[root@fixe ~]# gpart show /dev/da0
=> 63 62333889 da0 MBR (30G)
63 102375 1 !12 [active] (50M)
102438 62230490 2 freebsd (30G)
62332928 1024 - free - (512K)

Ara munte la targeta microSD amb la següent ordre. És important dir-li el paràmetre 'rw', ja que de lo contrari no tindrem permissos d'escriptura a la micro sd card:


[root@fixe ~]# mount -t ufs -o rw /dev/da0s2a /mnt/

I ja està. Ara ja puc accedir al sistema FreeBSD-11-CURRENT que tinc a la raspberry Pi 2 nomès accedint al directori /mnt:


[root@fixe ~]# ls /mnt/
.cshrc COPYRIGHT dev home media rescue sys var
.profile bin entropy lib mnt root tmp
.snap boot etc libexec proc sbin usr
[root@fixe ~]#

Ara toca reparar les linies errònies i ja puc tornar a connectar-la a la Raspberry Pi i a funciona com sempre.

Espere que trobes útil aquest article i et motive a compartir també els teus coneixements i experiments, per a fer gran la Comunitat del Programari Lliure.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.