Publicada la versió 2.4 dels Newsletters Senzills

Publicada la versió 2.4 dels Newsletters Senzills

Newsletters Senzills va evolucionant poquet a poquet, i ara ja està la versió 2.4 d'aquest xicotet projecte que he anat publicant ací al blog quan vaig fer la versió 1.4 i la setmana passada vaig fer publicar també sobre la versió 2.0, i ara toca la nova versió 2.4 on hi ha funcionalitats prou interessants per a tractar-se d'un projecte que vaig afegint codi a deshores, en un mmón de procrastinació i moltes interrupcions diverses, però sense perdre el fil del que s'ha de fer.

Ara el formulari és un poc més minimalista, perquè hem deshabilitat el camp TO i CC de la capçalera dels correus, i on diu Destinatari, en realitat s'enviarà amb el camp CCO com pots veure a la següent imatge:
Publicada la versió 2.4 dels Newsletters Senzills

Doncs bé, en aqauesta versió 2.4 tenim les següents novetats:

- Compatibilitat amb Internet Explorer.
- Popups javascript millorats, ara mostrant una finestra modal de Bootstrap més elegant.
- Formulari de publicació de butlletins amb opció de desar a la base de dades o enviar sense desar.
- Millora de la privacitat. Al formulari de publicació nomès apareix un camp "destinataris" i es tracta internament de la capçalera Còpia Oculta.
- Pàgina d'ajuda millorada.
- Revistes digitals millorades, on la numeració dels PDFs a la capçalera dels butlletins mostra un numerador independent per categoria.
- Millora de la seguretat. Ara és necessari escriure una contrasenya d'administració per a esborrar els butlletins.
- Afegida una pàgina amb estadístiques globals i percentatges de les distintes categories de butlletins.

I ara, els missatges de tipo pop up que abans el mostrava amb la clàssica finestreta de Javascript, ara es veuen més elegants ja que són una finestra modal que cree amb Bootstrap:
Publicada la versió 2.4 dels Newsletters Senzills

L'objectiu sempre és mantenir un gestor de butlletins xicotet (per a butlletins grans ja tenim MailChimp, fins i tot funcionalitats de pagament, o altres alternatives, però l'objectiu de Newsletters Senzill és mantenir-se com un gestor de butlletins menut i usable.

I he afegit també una contrasenya per a que no qualsevol usuari de Newsletters Senzills puga esborrar butlletins de la base de dades. D'aquesta manera, com veuràs a la següent captura, s'obrirà una finestra modal on es demana la contrasenya que, en teoria, nomès han de saber els administradors del Gestor de Butlletins:
Publicada la versió 2.4 dels Newsletters Senzills

També hem semblava curiós comptabilitzar de manera senzilla els butlletins de cada projecte, i de moment he afegit contadors globals amb percentatges. Tal vegada en un temps afegiré estadístiques per mes, però ara de moment no té massa sentit:
Publicada la versió 2.4 dels Newsletters Senzills

La pàgina d'Ajuda ha segut millorada, ara mostrant informació de manera més usable amb blocks de tipus collapse de Bootstrap:

Ho he publicat al meu respositori GitHub per a que es puga tafanejar el codi, descarregar o clonar.

Allò que va començar com un simple formulari HTML/CSS amb un enviament de correu amb PHP, ara s'ha convertit en un xicotet gestor multiprojecte de butlletins.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES