Programeta PHP per a fer enviaments de butlletins xulos amb HTML i CSS

Programeta PHP per a fer enviaments de butlletins xulos amb HTML i CSS

A la feina necessitàvem fer enviaments de butlletins als usuaris de manera regular però maquetant correus elegants, usables i amb HTML/CSS per tal de que siguen atractius.

Aquesta és una aplicacioneta PHP que he fet, de moment la versió 1.0, que maqueta un correu elegant usant HTML/CSS i s'envia al correu del destinatari (TO) i també et permet afegir un correu que reba una còpia (CC).

He creat un repositori al meu GitHub i he afegit el codi necessari per a fer funcionar l'aplicació.

La veritat és que hi ha moltes possibilitats per a fer aquestes coses, des d'automatitzar i programar en el temps els enviaments afegint scripts al Crontab, fins a remaquetar el formulari d'edició dels butlletins o desar els butlletins enviats a una base de dades per tal de matenir un històric de butlletins. I en part, aquesta és una cosa que, si fem servir els butlletins regularment, s'haurà d'implementar, perquè amb una base de dades podrem reaprofitar tota la informació afegint-la al web.

El funcionament és molt senzill, enviem els butlletins des del següent formulari HTML de la següent captura de pantalla. Podrem usar un butlletí amb una sola columna, on el text ocuparà el 100% del contingut del correu, i ho farem omplint el primer textarea de dalt (i els dos de baix quedaran deshabilitats automàticament) o maquetar un butlletí amb dues columnes (i veurem que el primer textarea de dalt es queda deshabilitat):

Programeta PHP per a fer enviaments de butlletins xulos amb HTML i CSS

Una vegada hem editat el nostre butlletí i l'hem enviat, s'ens mostrarà el missatge de confirmació de que l'enviament s'ha fet correctament que veus a la següent captura de pantalla:

Programeta PHP per a fer enviaments de butlletins xulos amb HTML i CSS

I finalment, aquest és el butlletí que reb l'usuari al seu correu. En aquest cas, com podràs veure, s'ha fet un butlletí de dues columnes, i queda molt bé:

Programeta PHP per a fer enviaments de butlletins xulos amb HTML i CSS

Fent proves amb l'smartphone, veig que queden molt bé també, ací per exemple una prova enviant el correu al meu Gmail:

El codi:
- La pàgina del formulari on escrivim els butlletins és aquesta.
- La pàgina PHP que genera el HTML al vol i fa els enviaments és aquesta.
- El meu Github: https://github.com/joancatala

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES