Problema a Ubuntu 16 on l'usuari no podia entrar a la seua sessió

Problema a Ubuntu 16 on l'usuari no podia entrar a la seua sessió

Resulta que, per algun motiu, el meu usuari de proves no podia accedir a la sessió a un Ubuntu 16.04 sota Virtualbox. Jo ficava bé la contrasenya (o aixó pense) i no entrava, la pantalla feia un llamp negre i tornava a mostrar el prompt d'usuari.

He provat a reiniciar la màquina virtual, anar a opcions avançades i anar al prompt del root per a veure, però clar, en aquest entorn nomès tens l'accès a mode lectura i no em deixava canviar contrasenyes ni afegir permissos ni res del que volia fer.

He tornat a arrencar l'Ubuntu sota Virtualbox i, una vegada veia el prompt, he afegit la tecla Host + F2 (perquè si feia Ctrl + Alt + F2 accedia a un terminal virtual del meu sistema nadiu FreeBSD) i he pogut veure una terminal virtual de l'Ubuntu.

He accedit com a root i la solució era afegir permisos al directori /home/joan que, per algun motiu, no tenia permisos ni de w ni de r ni de x.


chmod 755 /home/joan

I amb això he pogut accedir amb normalitat.

Espere que aquest xicotet truc et siga útil si tens algun problema semblant. He tret la inspiració de http://unix.stackexchange.com/questions/170650/ubuntu-does-no-let-me-lo…

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES