Permitint un accès remot al nostre servidor MySQL en Debian

Hacker

Si estàs fent algun desenvolupament i necessites poder accedir des d'un equip remot a alguna base de dades que tingues al teu servidor MySQL, pots fer-ho fàcilment seguint aquest xicotet article.

Anem a editar la configuració del MySQL de la nostra Debian per a dir-li que es tracta d'un servidor i pot rebre peticions des de fora. Editem aleshores el fitxer /etc/mysql/my.conf i delimitem exactament la IP del nostre Debian, que serà el servidor MySQL:


bind-address = 192.168.1.39

(NOTA: Abans tenim el skip-networking, però ara a les noves versions de MySQL ja no existeix aquesta opció. Si simplement no volem que el nostre servidor MySQL siga accesible remotament, ficarem "localhost" i ja està)

Ara, reiniciem MySQL:


/etc/init.d/mysql restart

I a continuació, simplement farem els grants que necessitem per a donar l'accès remot als usuaris. Per exemple, si jo vull accedir des del meu portàtil Lenovo amb IP 192.168.1.38 on tinc també una Debian Sid, ficarem la següent ordre:


mysql> GRANT ALL ON ofisam.* TO 'joan'@'192.168.1.38' IDENTIFIED BY '1234';

I ja està. Des d'aquest moment l'usuari 'joan' amb ocntrasenya '1234' ja pot accedir remotament des del portàtil Lenovo.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES