Clonant una tarjeta MicroSD a Debian GNU/Linux 12 (bookworm)

Debian 12 Bookworm

En aquest xicotet article explique com m'he fet una còpia de seguretat del servidor web FreeBSD 13 amb el nou sistema instal·lat al portàtil Lenovo Thinkpad, Debian GNU/Linux 12 (bookworm).

sistema operatiu Debian 12 Bookwokm

Arranquem el sistema operatiu, com és evident, i obrirem una terminal. Ficarem la tarjeta microSD en l'adaptador microSD a USB, ho introduïm en algun port USB del portàtil i fem:

dmesg

Al meu Lenovo Thinkpad x250, veurem que el dispositiu que detecta és /dev/sdb1.

Segons l'estat i el particionat de la microSD, Debian pot ser que munte alguna partició automàticament. En el meu cas ha muntat la /dev/sb1, aleshores caldrà desmuntar-la i ho farem amb:

# umount /dev/sdb1

A continuació, procedirem a realitzar la clonació de la tarjeta microSD amb dd:

# dd if=/dev/sdb of=./imatge.img

Aquest procés pot trigar molt. Però una vegada finalitze podrem veure la grandària de "imatge.img" amb du -h ./imatge.img.

Finalment, introduirem una nova tarjeta microSD i cremarem la imatge .img en aquesta nova tarjeta amb:

# dd if=./imagen.img of=/dev/sdb

Aquest procés també pot trigar molt. Però una vegada finalitze tindrem la segona tarjeta microSD clonada amb el mateix particionat i les mateixes dades que la tarjeta nº 1.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES