Taller "Construcció d'una càmera 'AllSky' casolana' a la seu de la SAC

Societat Astronòmica de Castelló

Ahir dissabte 20 d'abril vam fer el taller-xarrada a la seu de la SAC, a Castelló de la Plana i va ser molt interessant perquè en les agrupacions astronòmiques participem persones de diferents edats, perfils, coneixements i, fins i tot, interessos, però en aquest cas tots els participants estaven realment interessats i participaven activament del taller fent preguntes i/o propostes.

Qualsevol persona que participe d'una agrupació astronòmica, sap que hi ha gent que està per qüestions més teòriques, hi ha qui li agrada seguir bòlids, meteors i cometes, també hi ha qui només observa planetes, o com nosaltres diem 'fer planetària', hi ha qui fa espai profund amb llargues exposicions, hi ha qui fa observació solar, hi ha qui també a més a més practica astrofotografia d'alguna d'aquestes disciplines. Però el que tots tenim en comú és que tenim costum de preocupar-nos per l'oratge, ens agrada saber quan hi ha lluna nova o les hores en què el sol es pon, etc, per tant una càmera 'Allsky' de les que apunten cap al zenit i graven el cel de dia i de nit és un bon instrument.

I bé, en el taller vam estar de 10h a 13:30h. Jo vaig fer la presentació amb un guió que compartisc ací en format PDF i la resta de participants van fer preguntes i debats molt interessants.

- Notícia a la pàgina de la SAC.
- Descarrega el guió-presentació del taller.
- Descarrega el cartell del taller.

Vaig gravar el taller amb el mòbil i es pujarà en breu al canal de Youtube de la Societat Astronòmica de Castelló.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES