Recuperant fàcilment el sistema FreeBSD i restablint fitxers quan hem fet algun error

Recuperant fàcilment el sistema FreeBSD i restablint fitxers quan hem fet algun error

En aquest article t'explique com poder recuperar l'estat del sistema operatiu o l'estat d'algun fitxer de text que hem editat amb algunes opcions incorrectes.

Ahir estava instal·lant coses i vaig tocar el fitxer /etc/rc.conf i la vaig liar un poc, perquè al reiniciar FreeBSD apareixia un error constantment en la pantalla i no arrencava el sistema. Pensava que hauria de formatejar l'equip i reinstal·lar-ho tot novament, però al final hi ha un truc molt senzill amb el que pots restablir el sistema en pocs minuts.

Arrencarem el portàtil mitjançant el llapis USB i, quan ens aparega el menú de FreeBSD, triarem la segona opció: Boot single mode:
Boot single mode a FreeBSD

Una vegada estem dins, veurem els directoris i fitxers però si intentem modificar alguna cosa ens apareixerà el missatge de que no tenim permissos d'escriptura, perquè el single mode nomès munta el disc dur amb el permís de lectura.

Aleshores, la solució és ben fàcil, només ens cal muntar el disc dur amb permissos d'escriptura i de lectura, i ho farem així:

mount -rw /

Ara, ja podem escriure dins dels fitxers, esborrar o crear directoris, per tal de restablir el nostre sistema.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES