Reducció d'estreles a PixInsight

Reducció d'estreles a PixInsight

Ací un truquet per a obtenir nebuloses més protagonistes a les astrofotos si aprenem a fer, de manera subtil, una reducció d'esteles que no siga massa agressiva.

Obrirem la imatge (la nebulosa del Vel, NGC6960, en el meu cas), i duplicarem la imatge des del menú de PixInsight, així les podrem comparar en qualsevol moment. A continuació, obrirem el procés StarMask.

En aquest captura de pantalla pots veure al centre les dues imatges (la original i la imatge duplicada) i a la dreta la finestreta del procés StarMask:
Reducció estreles a Pixinsight

Una vegada apliquem Starmask, això ens generarà una imatge agafant el resultat de la màscara on nomès veurem les estreles, aleshores ara activarem eixa nova imatge com a màscara de la nostra imatge del Vel i tindrem la major part de la imatge protegida.

Finalment, obrirem el procés MorphologicalTransformation i aplicarem la configuració sobre la imatge amb la màscara. Aquest procés MorphologicalTransformation té moltes opcions però jo aplicaré nomès les que et mostre en la captura de pantalla:

Reducció estreles a Pixinsight

I ara, pots comprar la foto d'abans (esquerra) i la foto de després (dreta) al PixInsight:
Reducció estreles a Pixinsight

Les imatges del abans i del després són les següents:
foto abans de la reducciófoto de després de la reducció

Evidentment podem fer aquesta transformació de manera més "agressiva" o més gran, però a mi m'agrada fer retocs subtils i que el processament astronòmic mai siga massa principal o antinatural a l'hora de mostrar la llum (els lights) que capturem amb el nostre telescopi.

Tens moltes més opcions als processos de StarMask i MorphologicalTransformation que pots anar provant per tu mateix, però jo amb aquest resultat ja estic més que satisfet perquè finalment la nebulosa del Vel NGC6960 destaca tal i com jo vull.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES