Sessió d'astrofotografia capturant Júpiter i els satèl·lits Io i Ganímedes des del terrat de casa

Júpiter, Io i Ganímedes

Anit vaig estar fent proves amb el programari Firecapture i l'Autostakker, i vaig obtindre una captura prou digna de Júpiter i dos de les seues 79 llunes, concretament de Io i Ganímedes, dos dels anomenats satèl·lits galileans.

La veritat és que no té res a veure la tècnica de capturar planetària que la de fer espai profund (nebuloses, cometes, galàxies, cúmuls estelars, etc) i jo últimament he estat centrat en l'espai profund, i com que intente fer coses de planetària de tant en tant em costa agafar-me, sobre tot la part de l'enfocament o del centrat en el centre de l'ocultar o pantalla d'ordinador, perquè jo ho faig tot manualment, sóc molt antiga escola :)

CAPTURA DE VIDEO
Doncs bé, la part de la captura la vaig fer amb Firecapture, que detecta automàticament la càmera ASI 533mc i permet controlar la temperatura, té utilitats per ajudar a l'enfocament, i moltes coses més. La veritat és que Firecapture és un dels millors programes que conec per a fer astrofotografia planetària i ja m'el controle prou bé.

Com que Júpiter és un planeta que rota molt ràpidament sobre ell mateix, de fet també els satèl·lits orbiten prou ràpid, et recomane fer captures de nomès de 60 segons. Vaig capturar 60 segons i vaig provar les següents configuracions:
- gain 196 exposició 753. Grandària 1504x1504 16 bit bin2x
- gain 150 exposició 1.00s. Grandària 1504x1504 16 bit bin2x

Ací la imatge amb indicacions de qui és qui:
Júpiter, Io i Ganímedes

PROCESSAMENT
Per al processament vaig fer servir AutoStakkert! i un nou programari que estic provant recentment, AstroSurface. La veritat és que encara no domine cap tècnica i no puc aportar grans trucs o configuracions rellevants, de fet els dos satèl·lits es visualitzaven igual a l'ocular com a la pantalla de Firecapture com també a la imatge final.

Jo nomès he fet quatre passos en Astrosurface:
- (1) nivellat els nivells
- (2) el balanç de blancs
- (3) el balanç de colors RGB. I com han eixit bé els dos satèl·lits doncs ja em done per satisfet, la veritat.
- (4) Wavelets. Al gust del consumidor, la veritat. A mi no m'agrada forçar les imatges.

A continuació deixaré dues captures de pantalla per a mostrar més o menys quina configuració i quines opcions he fet servir.

Captura de pantalla AutoStakkert! (fes clic per a veure-la gran):
AutoStakkert!

Captura de pantalla AstroSurface (fes clic per a veure-la gran):
AstroSurface

Per cert, i per acabar, com a curiositat: sabies que Ganímedes és més gran que Mercuri? I, sabies que probablement als oceans de Ganímedes hi ha més quantitat d'aigua que al nostre planeta Terra? Ale, ja tens informació per a investigar per tu mateix :-)

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES