Netejant la pols dels espills d'un prisma cenital William Optics

Netejant la pols dels espills d'un prisma cenital William Optics

La pols és l'enemic dels accesoris, espills i lents en el món de l'astronomia i de la fotografia en general. Anit vaig estar capturant Saturn i Júpiter i veia moltes taquetes desenfocades provocades per la pols adherida en l'espill.

netejant la polsnetejant la pols

I bé, el problema és que veiem eixos defectes de l'espill a totes les fotografies amb certa llum (tal vegada no molesta tant en espai profund, clar, però mira aquestes dos fotografies: la primera és del sol, i la segona de la lluna, i les taques provocades per la pols molesta moltíssim:

netejant la polsnetejant la pols

Per a fer la neteja del prisma necessitarem cotó, del de tota la vida, i alcohol isopropílic que podem trobar a qualsevol drogueria. No hem de fer servir alcohol de netejar ferides, sinò isopropílic o alcohol de neteja. La proporció que farem servir serà de 80% alcohol i 20% aigua.

Podem fer distintes passades del cotó amb l'alcohol i després cotó sec per netejar del tot i assecar l'espill finalment. Ho farem suaument sense fer força, si ja hem fet una o dos passades, agafarem un tros de cotó nou, que és molt barat.

També netejarem per dins, suaument, les entrades redones del prisma, on fiquem les lents, perquè tal vegada també hi ha pols.

netejant la polsnetejant la polsnetejant la polsnetejant la pols

I finalment, una vegada ho tenim, no oblidem posar les tapes de plàstic en el prisma per a que no torne a entrar pols i guardar-ho bé.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES