Mostrar el llistat de cursos de Moodle sempre expandit per defecte

Mostrar el llistat de cursos de Moodle sempre expandit per defecte

A Moodle, el llistat de cursos es mostra amb la classificació per etiquetes, però el llistat està colapsat i nomès mostra les etiquetes i si vols veure els cursos cal expandir-les una. En aquest article explique com expandir tots els cursos automàticament.

Per defecte, quan anem a veure el llistat global dels cursos que hi ha a un portal Moodle, podem veure una cosa així com mostra aquesta imatge:
llistat de cursos colapsat

Si volem veure els cursos tenim dos opcions, o bé anar expandit cada categoria i visualitzarem els cursos que hi ha classificats en eixa mateixa categoria, o bé li donarem click a l'opció de la dreta de la pàgina on ens permet expandir-los tots. Però a mi no em sembla elegant ni una opció ni l'altra, perquè el que m'agradaria és que en el llistat de cursos es visualitzen tots de manera general, com si fora un mapa web o una carta d'un menú de restaurant.

Una de les coses amb els que em trobe al treballar a Moodle és una Usabilitat rara de tant en tant, no sé molt bé explicar-ho, però açò del disseny de la interfície no és tant minimalista i elegant com al gestor de continguts Drupal, sincerament, i a mi m'agrada no nomès muntar projectes web sinó, al mateix temps, també m'agrada ficar-me en la pell de l'usuari final, de si ho trobarà fàcil o estrany o lleig, i fer les coses més fàcils no costa tant. I per això aquest truquent, vaja.

Aleshores, als fòrums de Moodle he vist que podem editar el fitxer ./moodle/course/renderer.php i farem les següents modificacions.

A la línia 1539, on diu:

if ($chelper->get_subcat_depth() > 0 && $depth >= $chelper->get_subcat_depth()) {

escriurem:

if (false && $chelper->get_subcat_depth() > 0 && $depth >= $chelper->get_subcat_depth()) {

I a la línia 1707, on diu:

$coursedisplayoptions['nodisplay'] = true

escriurem:

$coursedisplayoptions['nodisplay'] = false

I amb això obtindrem el resultat que volem, tindrem el llistat expandit mostrant tots els cursos, tal i com pots veure a la següent captura de pantalla:
llistat de cursos expandit

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES