Actualització de Mantis Bug Tracker 2.22 a la versió 2.25

Actualització de Mantis Bug Tracker 2.22 a la versió 2.25

En este article explique els passos que he seguit per tal d'actualitzar el gestor d'assistències Mantis Bug Tracker a la última versió, la 2.25.4 actualment en maig de 2022.

Teníem en producció un Mantis Bug Tracker 2.22.0 de fa molts anys, amb un PHP 5.6 i ja tocava actualitzar-ho tot. Els companys de Sistemes de la feina ens han creat una nova màquina virtual CentOS amb un PHP 7.4 i MariaDB 5.5.68, a més de més capacitats de RAM i de core.

Hem fet un dump de la base de dades actual, uns virtualhosts en Apache per a redireccionar el domini al nou Mantis:


# ls /etc/httpd/sites-available/
asistencias-22.conf asistencias-25.conf

I el contingut del VirtualHost per la nova versió 2.25 és aquest


ServerName LA_URL_DEL_NOSTRE_GESTOR_MANTIS
DocumentRoot /var/www/asistencias-25
ErrorLog /var/log/asistencias-25.log
AccessFileName .htaccess

I ara, a la ruta /var/www/asistencias-25 hem desplegat la última versió actual del Mantis Bug Tracker, la 2.25.4, i l'hem descomprimit.

No cal dir que cal assegurar-se de que els fitxers tinguen els permisos correctes per a l'Apache Web Server, jo he hagut de fer el següent per a que tots els fitxers i directoris, siguen de l'usuari 'apache' amb:

chown -R apache asistencias2_25/
chgrp -R apache asistencias2_25/

Al fitxer strong>/config/config_inc.php tenim totes les dades de connexió amb base de dades i configuració LDAP d'autenticació a usuaris. Doncs copiarem eixe fitxer de l'actual versió de Mantis a la nova 2.25 amb:

cp ./asistencias-22/config/config_inc.php ./asistencias-25/config/.

A continuació copiarem els plugins que tinguem instal·lats i també els deixarem en la nova versió. Al nostre cas, fem servir el plugin EmailReporting perquè els usuaris poden publicar tickets enviant-nos un correu i el mantis, via POP3, agafa el correu i el converteix en un ticket. Copiarem el plugin així:

cp -rf ./asistencias-22/plugins/EmailReporting/ ./asistencias-25/plugins/.

COMENCEM L'ACTUALITZACIÓ
I ara ja podem començar a fer l'actualització. Executarem https://LA_TEUA_URL/mantisbt-NEW/admin/install.php i veurem si tenim algun problema de comptabilitat o ens falta alguna llibreria. Al nostre cas ho tenim tot correcte:

Actualització de Mantis Bug Tracker 2.22 a la versió 2.25

Ficarem les dades de la base de dades, en la part inferior, i començarem amb el procès. La nostra base de dades ocupa uns 6 GB, i ens ha tardat uns 3 minuts el procés. Finalment Mantis ens diu que ja s'ha actualitzat i ens diu que està tot correcte. Si tinguereu algun problema, Mantis informaria en eixa pantalla:

Actualització de Mantis Bug Tracker 2.22 a la versió 2.25

Ací pots veure, en l'apartat d'Administració de la web, que ja ens diu la versió del nou Mantis, així com també de PHP, MariaDB, la ruta del disc, etc:

Actualització de Mantis Bug Tracker 2.22 a la versió 2.25

I finalment veurem les novetats i canvis d'aquesta nova versió, que encara que és pràcticament similar, té alguns xicotets canvis. Ací, una captura de pantalla de la part de resums gràfics:

Actualització de Mantis Bug Tracker 2.22 a la versió 2.25

Per últim, com fem servir el plugin EmailReporting que captura correus d'una bústia de correu electrònic via POP3 i els transforma en tickets, cal afegir al Crontab la següent línia:

## Cada minut Mantis Bug Tracker agafa els correus de cau@dipcas.es via POP3
*/1 * * * * lynx --dump https://LA_TEUA_URL/plugins/EmailReporting/scripts/bug_report_mail.php

NOTÍCIES RELACIONADES

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES