Videoscreencasts amb so i mostrant la webcam a Ubuntu 22.04

 Videoscreencasts amb so i mostrant la webcam a Ubuntu 22.04

En aquest xicotet article explique com aconseguisc a fer videoscreencasts amb audio i mostrant la meua cara des de la webcam a la última versió LTS Ubuntu 22.04.

Fa un temps, contava com fer videoscreencasts a OpenBSD, i ara toca fer-ho a la última versió d'Ubuntu, que és molt molt similar, però amb algunes modificacions. La utilitat dels videoscreencasts pot ser molt diversa, però en el meu cas la faig servir per a la formació, i em resultat molt útil. Podeu pulsar la tecla F i la finestreta de la webcam es mostrarà en pantalla completa. Després, pulsant novament F la finestra es torna a la seua mida original. Jo ho veig molt pràctic.

Farem servir ffplay per a mostrar una finestreta emergent del que veu la nostra webcam i ffmpeg per a capturar tota la pantalla i convertir el resultat en format video. Ambdues aplicacions són lliures i les podeu instal·lar a Ubuntu sense problemes amb l'apt-get install clàssic.

Aquest seria el resultat del que vull ensenyar-vos:

Ho faig creant un script anomenat videoscreencast.sh que conté el següent:

ffplay -left 1010 -top 495 -f v4l2 -input_format mjpeg -video_size 300x200 -i /dev/video0 -noborder -alwaysontop &
ffmpeg -video_size 1366x768 -f x11grab -i :0.0+0,0 -f alsa -ac 2 -i pulse -acodec aac -strict experimental -preset ultrafast video.mkv

I l'executarem amb:

sh ./videoscreencast.sh

Això ens generarà el fitxer video.mkv. I avant :-)

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES