Sublime Text 3 a FreeBSD

Instal·lant Sublime Text 3 a FreeBSD

En aquest xicotet article d'explique com instal·lar fàcilment l'editor Sublime Text, versió 3.x, en el sistema operatiu FreeBSD i començar a editar fitxers locals i remots.

Sublime Text és un editor multiplataforma i molt minimalista. La web oficial de Sublime Text és https://www.sublimetext.com. A mi m'agrada per que és molt lleuger però, al mateix temps, molt robust i potent. Pots obrir pestanyes còmodament per a gestionar els teus projectes web o Python, o d'altres llenguatges.

I bé, per a començar cal esmentar que abans de tot, cal executar la següent ordre kldload per a preparar al sistema operatiu FreeBSD per a que tinga el kernel amb suport de Linux 64 bits, un requisit previ per a poder instal·lar Sublime text:


kldload linux64

I ara ja podem continuar. Instal·larem l'editor Sublime Text des del gestor de paquest OctoPkg fàcilment escrivint el nom del paquet que volem instal·lar, tal i com et mostra la següent captura de pantalla.

OctoPkg Sublime Text 3

O també podem instal·lar-ho des de la terminal de FreeBSD amb l'ordre següent:


doas pkg install linux-sublime3-3.2.2

En qüestió de pocs minuts, ja tindrem l'editor instal·lat completament i ja podrem obrir fitxers locals o remots:
Sublime Text 3 a FreeBSD

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES