Ordenant i publicant galeries d'imatges fàcilment amb genera_galeriaHTML

Ordenant i publicant galeries d'imatges fàcilment amb genera_galeriaHTML

En aquest article t'explique el meu últim script cassolà per a generar-me galeries d'imatges i que s'autopubliquen automàticament amb l'ordre que jo vullga.

Fa un temps vaig publicar l'article Desenvolupant amb Python un generador de galeries d'imatges estàtiques HTML5 per al meu hortet i, com més endavant he volgut generar una altra galeria distinta, vaig reescriure l'script i ara fa algunes coses més.

Per a que servisquen com a exemple, tinc les següents dues galeries publicades al meu servidor:

- http://galeriahtml.joancatala.net, l'exemple del resultat d'aquest script.
- http://hortet.joancatala.net/, el meu hortet DIY.
- http://astrofotografia.joancatala.net, la meua última galeria.

I he publicat aquesta última versió del programari generador de galeries al repositori GitHub genera_galeriaHTML. Pots dotorejar, modificar o descarregar-te el que vullgues i fer-me crítiques o comentaris.

El funcionament, bàsicament, és tenir una estructura de directoris d'imatges amb un número al davant de cada directori per a especificar l'ordre que vols obtenir a la galeria HTML resultant. Per exemple, la meua galeria d'astrofotografia és:
Pcmanfm a OpenBSD generant una galeria d'imatges amb genera_galeriaHTML

D'aquesta manera, tindràs les teues galeries d'imatges perfectament ordenades i organitzades i, a banda, les pots publicar al teu servidor d'internet en pocs minuts.

Al GitHub he deixat 3 fitxers index.php per si vols tenir una galeria de 3 columnes, 6 columnes i/o 9 columnes, completament resistives.

La galeria de 3 columnes queda així:
galeria HTML 3 columnes

La galeria de 6 columnes queda així:
galeria HTML 6 columnes

La galeria de 9 columnes queda així:
galeria HTML 9 columnes

Com veuràs, les galeries resultants són una pàgina feta amb HTML5 i CSS3 i amb Bootstrap i la llibreria fresco que m'agrada per a fer el zoom al fer clic sobre les imatges. I des d'un smartphone són 100% responsive, adaptant-se a les pantalles vertical i horitzontal.

Si vols més informació sobre la instal·lació, configuració i funcionament, al respositori genera_galeriaHTML.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES