curseradio, escoltant ràdios del món des de la terminal

curseradio, escoltant ràdios del món des de la terminal

En aquest xicotet article explique un poc com funciona curseradio i fique algunes captures de pantalla de la seua interfície visual.

Hi ha programes que descobreixes i que et sorprèn per la seua utiltat i la seua sencillesa. Fa ja un parell de setmanes que fem teletreball, i vaig trobar aquesta utilitat a OpenBSD.

Pots instal·lar-la amb:

pkg_add -vi curseradio

Requereix Python 3, el qual s'instal·larà automàticament si no el tens instal·lat a la teua màquian. Es tracta d'una interfície ncurses on tens un menú molt minimalista que llegeix fitxers amb format OPML de ràdios i podcasts de tot el món.

No l'he configurat ni res, simplement he anat dotorejant les seues opcions, i funciona molt bé, és molt lleuger i queda molt bé tenir-lo obert tot el matí a una terminal mentres escoltes la ràdio.

curseradio, escoltant ràdios del món des de la terminal

Una cosa que m'agrada és que diversifica els continguts per llengües, aleshores he ficat 'català' i apareixen mogolló de ràdios de Catalunya, de València i de les Illes Balears.

curseradio, escoltant ràdios del món des de la terminal

Però és que també pots dotorejar ràdios en llengua àrab, en rus o en anglès, si estàs estudiant una llengua d'aquestes, perquè ja sabem que la millor manera d'aprendre una llengua estrangera és fer immersió lingüística directa amb els nadius, i escoltar la ràdio regularment és molt bona tècnica.

curseradio, escoltant ràdios del món des de la terminal

Hi ha també categories per anys (els 70s, els 80s, els 90s, etc), o per estils (Blues, Jazz, Rock, etc) i també per temàtiques de les ràdios. A mi em sembla molt útil i per això volia compartir aquest programari ací al meu blog.

COMBINACIONS DE TECLES
↑, ↓ navegar amunt i avall
PgUp, PgDn navegar ràdpid
Home, End al principi / al final
Enter obrir i tancar directoris d'streamming
k aturar la ràdio
q eixir
f marcar favorit

curseradio, escoltant ràdios del món des de la terminal

La web oficial de curseradio és https://github.com/chronitis/curseradio.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES