Configurant la tarjeta d'Empleat Públic de l'ACCV a MacOS X

Configurant la tarjeta d'Empleat Públic de l'ACCV a MacOS X

Ací un breu resumet de com podem configurar els certificats de la tarjeta d'Empleat Públic de l'ACCV en entorns amb el sistema operatiu MacOS X.

A la web de l'ACCV hi ha el següent manual Instalación de certificado digital en tarjeta que explica un poc la instal·lació amb Safari, Chrome i Firefox.

Explicaré com es fa aquesta configuració amb el navegador Mozilla Firefox de manera manual, perquè és el que m'han recomanat companys meus de feina i la veritat és que es fa de manera prou senzilla.

Hem fet algunes pràctiques en la versió 10.15 Catalina de MacOS X:
Configurant la tarjeta d'Empleat Públic de l'ACCV a MacOS X

* IMPORTANT: et pot semblar un tema bàsic, però de vegades les tarjetes estan bloquejades perquè s'ha introduït erròniament més de tres vegades el PIN i la tarjeta queda deshabilitada fins que no la desbloquejem. Doncs bé, has de saber que en cas de que tinguem la tarjeta d'Empleat Públic bloquejada, no podem desbloquejar-la des de l'Apartat de Àrea Personal de Serveis de Certificació perquè no funciona amb MacOS X, haurem d'anar necessàriament a un ordinador amb Microsoft Windows per a desbloquejar-la fent servir el codi PUK. I ja podem tornar al sistema MacOS X.

Configurant la tarjeta d'Empleat Públic de l'ACCV a MacOS X

Bé, si la nostra tarjeta no està bloquejada, anirem a fer la configuració al navegador Mozilla Firefox. Començarem obrint el navegador i anirem a les preferències i ara a l'opció de "privacitat i seguretat", i a baix del tot anirem a la càrrega de dispositus, on afegirem manualment:

- Nom: safesign (per exemple) o un altre nom descriptiu.
- Ruta: /usr/local/lib/libaetpkss.dylib

Quedarà tal i com veiem a la següent captura de pantalla:
Configurant la tarjeta d'Empleat Públic de l'ACCV a MacOS X

El driver és aquest: libaetpkss.dylib.tar.gz

Finalment, provarem que ens detecta correctament l'accés des de la pàgina d'Ajuda de l'ACCV https://www.accv.es/ayuda/ i veurem com ens demana el PIN de la tarjeta i en seguida ens mostra la informació del nostre certificat electrònic.

A WINDOWS
Si t'interessa saber com es faria aquest procés manual a Microsoft Windows, ací vaig deixar un article al meu blog que ho explica: Instal·lant la tarjeta criptogràfica de l'ACCV al navegador Mozilla Firefox a Windows

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES