Provant uns quants escriptoris a un Asus EeePC amb OpenBSD 6.6

Provant uns quants escriptoris a OpenBSD 6.6

Aprofitant el confinament social provocat pel COVID-19 i que trobem més temps lliure, en aquest article instal·le i prove uns quants escriptoris disponibles al repositori de ports d'OpenBSD.

Aquestos dies trobem més temps davant de l'ordinador, supose que és una cosa generalitzada al món del meu gremi informàtic. Doncs bé, aprofitant que fa un temps va caure a les meues mans un antic miniportàtil Asus EeePC amb capacitats molt reduides (la pantalla és de 7 pulgades!!!), he instal·lat OpenBSD 6.6 i m'he ficat a provar uns quants escrptoris per saber què tal llueixen en aquest portàtil que cap en una mà.

El Asus EeePC és aquest:

Provant uns quants escriptoris a un Asus EeePC amb OpenBSD 6.6

Sobre els escriptoris provats, alguns són 'tiling' (enrajolats) i alguns amb entorn d'escriptori clàssic amb barres i menús, però en tot cas nomès he volgut instal·lar escriptoris molt lleugers, perquè aquest miniportàtil és prou molest, aleshores ni KDE ni GNOME, nomès uns quants escriptoris lleugerets.

He de dir que he fet pkg_add -vi però no he fet quasi configuracions, ni vaig a explicar com configurar efectes o themes als escriptoris, simplement aneu a veure més o menys els escriptoris per defecte que es mantenen als ports d'OpenBSD. Evidentment, els usuaris de cada entorn faran les seues personalitzacions i l'escriptori pot canviar molt més.

CDE

Escriptori CDE Escriptori CDE Escriptori CDE Escriptori CDE Escriptori CDE Escriptori CDE Escriptori CDE Escriptori CDE Escriptori CDE

ESCRIPTORI AFTERSTEP

Escriptori Afterstep Escriptori Afterstep Escriptori Afterstep Escriptori Afterstep

ESCRIPTORI AWESOME

OpenBSD Awesome OpenBSD Awesome OpenBSD Awesome

ESCRIPTORI ENLIGHTENMENT 16

Enlightenment a OpenBSD 6.6 Enlightenment a OpenBSD 6.6 Enlightenment a OpenBSD 6.6 Enlightenment a OpenBSD 6.6

ESCRIPTORI FLUXBOX

Fluxbox a OpenBSD 6.6 Fluxbox a OpenBSD 6.6 Fluxbox a OpenBSD 6.6 Fluxbox a OpenBSD 6.6

ESCRIPTORI FVWM2

Fvwm2 a OpenBSD 6.6 Fvwm2 a OpenBSD 6.6 Fvwm2 a OpenBSD 6.6 Fvwm2 a OpenBSD 6.6

ESCRIPTORI ICEWM

Icewm a OpenBSD 6.6 Icewm a OpenBSD 6.6 Icewm a OpenBSD 6.6 Icewm a OpenBSD 6.6 Icewm a OpenBSD 6.6 Icewm a OpenBSD 6.6

ESCRIPTORI MATE

Mate a OpenBSD 6.6 Mate a OpenBSD 6.6 Mate a OpenBSD 6.6 Mate a OpenBSD 6.6 Mate a OpenBSD 6.6 Mate a OpenBSD 6.6 Mate a OpenBSD 6.6 Mate a OpenBSD 6.6

ESCRIPTORI SPECTRWM

Spectrwm a OpenBSD 6.6 Spectrwm a OpenBSD 6.6 Spectrwm a OpenBSD 6.6

ESCRIPTORI WINDOW MAKER

Window Maker a OpenBSD 6.6 Window Maker a OpenBSD 6.6 Window Maker a OpenBSD 6.6 Window Maker a OpenBSD 6.6 Window Maker a OpenBSD 6.6 Window Maker a OpenBSD 6.6 Window Maker a OpenBSD 6.6 Window Maker a OpenBSD 6.6

ESCRIPTORI XFCE4

XFCE 4 a OpenBSD 6.6 XFCE 4 a OpenBSD 6.6 XFCE 4 a OpenBSD 6.6 XFCE 4 a OpenBSD 6.6 XFCE 4 a OpenBSD 6.6 XFCE 4 a OpenBSD 6.6 XFCE 4 a OpenBSD 6.6 XFCE 4 a OpenBSD 6.6

Jo sóc un usuari i fan de l'escriptori i3-gaps i també en aquest llistat veuràs l'i3-gaps amb les meues personalitzacions que no són les que es mostren quan executes aquest entorn per primera vegada, però amb la resta d'escriptoris nomès fem una visita turística, però cap 'hack' a les seues configuracions.

ESCRIPTORI I3-GAPS

i3 gaps a OpenBSD 6.6 i3 gaps a OpenBSD 6.6 i3 gaps a OpenBSD 6.6 i3 gaps a OpenBSD 6.6

*** Per acabar el llistat complet dels escriptoris provats, he de dir que he provat també dwm i ratpoision però no sabia com funcionen :-) aleshores no he fet captures de pantalla.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES