Videoconferència a OpenBSD 6.6 amb jitsi.org

Videoconferència a OpenBSD 6.6 amb jitsi.org

Ací un xicotet article explicant com funciona la videoconferència a OpenBSD 6.6 amb jitsi.org

En aquest article no vull parlar pròpiament de jitsi.org, hi ha molta informació per la xarxa, i especialment a la web oficial de jitsi.org. Funciona des d'un navegador web o, si vols unes utilitats més, instal·lant el programari per a Android i iOS. Ací tens la secció de descàrregues de jitsi.org.

I ara, el que a mi m'interessa, jitsi.org funciona amb el Mozilla Firefox a OpenBSD. Primer de tot necessitem tenir correctament funcionant la webcam i també habilitat l'àudio, el qual per defecte està deshabilitat a OpenBSD per temes de privacitat (gràcies Jose Carlos García per recordar-ho!).

La versió del meu Mozilla Firefox Quantum és ESR 68.3.0esr (64-bit).

Seguint el manual oficial d'OpenBSD habilitem el so amb:

# sysctl kern.audio.record=1
# echo kern.audio.record=1 >> /etc/sysctl.conf

Podem provar a registrar l'àudio i escoltar-ho, i si tot ha anat bé, no hauriem de tindre molts més problemes amb jitsi.org

Per a fer una prova ràpida, ací tenim un exemple d'una suposada conversa entre Puffy i jo :-) L'ordinador és un portàtil Lenovo Thinkpad x250 amb OpenBSD 6.6 i l'smartphone fa servir l'aplicació Jitsi a Android. Tinc ADSL però no tinc fibra, així que no tinc ultravelocitat com té molta gent a casa, i tot i així funciona prou digne.

VISTA 1 DES D'OPENBSD
Videoconferència a OpenBSD 6.6 amb jitsi.org

VISTA 2 DES D'OPENBSD
Videoconferència a OpenBSD 6.6 amb jitsi.org

VISTA DES D'ANDROID
Videoconferència a OpenBSD 6.6 amb jitsi.org

Si algú vol fer alguna prova alguna vesprada d'aquestes de confinament, em podeu escriure un privat. Sembla que a jitsi.org la videoconferència múltiple funciona prou bé amb molts usuaris al mateix temps.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES