Com desenvolupar projectes Drupal des d'OpenBSD allojats a un servidor remot

Com desenvolupar projectes Drupal des d'OpenBSD allojats a un servidor remot

En aquest article explique com acostume a treballar a OpenBSD, el meu sistema operatiu d'escriptori, amb projectes Drupal allotjats a servidors remots.

La idea és senzilla i molt old school, jo instal·le la versió en desenvolupament a una màquina VMM Hypervisor amb IP pròpia dins del meu OpenBSD o a un servidor remot, tant em fa. I després munte un directori local del meu equip contra el directori remot on tinc el Drupal. I ja està, senzill, no? Em van preguntar que per què faig servir OpenBSD, que si sóc un radical (hahahaha!!!) i la veritat és que perquè des de que el vaig conèixer em va agradar molt la seua seguretat, senzillesa i estabilitat. I principalment faig servir-lo per això.

Ara bé, per a editar pàgines pots fer servir l'editor que més t'agrade. A mi m'agrada el clàssic Bluefish per a editar pàgines PHP, HTML, CSS, etc. És molt personalitzable i funciona molt estable també.

Instal·lem Bluefish amb:

pkg_add -vi bluefish

Muntem un servidor remot a un directori local amb:

doas sshfs -o allow_other -o port=22 -o uid=1000 -o gid=1000 -o compression=yes USUARI@IP_REMOTA:/var/www/html /home/USUARI/servidor_web

Per cert, si no volem muntar el directori remot amb contrasenya i preferim fer-lo amb clau pública, podem fer-ho amb:

sshfs -o allow_other -o port=22 -o uid=1000 -o gid=1000 -o compression=yes -o IdentityFile=/home/joan/.ssh/id_rsa USUARI@IP_REMOTA:/var/www/html/ /home/USUARI/servidor_web

I bé, d'aquesta manera ja podem treballar amb normalitat amb el Bluefish, editar plantilles Twig, fer canvis d'estil als CSS, afegir mòduls directament copiant/desant des de la web oficial de Drupal a la seua ruta ./modules/contrib i, en definitiva, desenvolupar el nostre projecte Drupal remot com si el tinguèrem instal·lat en local.

Com desenvolupar projectes Drupal des d'OpenBSD allojats a un servidor remot

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES