S'acaba l'any i comença un altre nou

S'acaba l'any i comença un altre nou

Cada any vaig fent alguns xicotets canvis i millores a la meua web personal. I ara ja arribem a l'any 2020, un any amb un número molt futurista.

Quan trobe temps, m'agrada anar fent xicotetes millores al meu gust, sense necessitat de pensar si açò li agradarà al meu públic. M'han preguntat que per què no deixe els comentaris oberts als meus articles, que per què escric en valencià i no escric en castellà, i fins i tot m'han contactat des d'altres xarxes socials per a fer-me consultes sobre la pàgina.

I si mire les estadístiques de Google Analytics, aquesta web té prou visitetes diàries, però tampoc és que siga una web rellevant mundialment :)

En realitat perseguisc dos objectius ben clars en aquest web, difondre un poc el programari lliure i la tecnologia que m'agrada, però també ho faig per a apuntar-me les coses, ja que al món de la informàtica és impossible recordar llibreries, codi, variables o aplicacions, que has fet servir uns mesos abans.

Així tenia la web ara fa uns quants anys, i no estava malament, la veritat. Com sempre, vaig deixar un format molt minimalista i senzill, la gràcia està en que el fons canviava depenent de la categoria en la que et trobaves, i això feia una experiència web prou molona.

Ací tens una captura:
Joan Catala Piñon - blog drupal bsd OpenBSD FreeBSD Linux Informatica Benicassim Valencia Castello

Però amb la publicació de Drupal 8 vaig instal·lar Bootstrap i un front-end més senzill i fàcil d'administrar.

Més o menys, un resum de les últimes millores seria aquest:

- Incorporació dels següents tres nous mòduls: Devel, Admin Toolbar i Responsive Views Grid.
- Actualització de tots els mòduls (AddToAny, Pathauto, Sitemap, Twig Tweak, Chaos Tools, etc).
- Neteja de la base de dades esborrant taules de mòduls antics deshabilitats (Drupal 6 i Drupal 7).
- Incorporació del web a l'esctructura del drupal-project amb Composer i Drush.
- Actualització última versió de Drupal 8.8.1 (desembre 2019).
- Hacks personals per a oferir una accessibilitat alternativa al fronted del web amb colors i distintes estructuracions dels articles (/portada1, /portada2 i /portada3).
- Millora de la caché del web i optimització del CSS i Javascript per oferir un millor rendiment.
- Millora del front-end responsive durant la navegació amb dispositius mòbils

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

 

PORTADES ALTERNATIVES