Mantis Bug Tracker parla valencià i t'avisa de noves incidències amb veu computeritzada

Mantis Bug Tracker parla valencià i t'avisa de noves incidències amb veu computeritzada

Fa molt de temps, vaig crear un script amb Bash que em llegia els tickets globals del sistema de ticketing que tenim al meu treball, el Mantis Bug Tracker. I amb la veu d'mbrola s'escoltava molt bé.

Ara he refet aquesta aplicació amb Python, s'anomena mantis-parla.py i em descarrega els tickets nous del Mantis Bug Tracker via RSS amb feedparser de Python. Els tickets nous vol dir els tickets que no estan assignats o que no estan resolts o que no estan tancats. Al Mantis Bug Tracker, els tickets nous es veuen de color entre roig i rosa.

Doncs bé, mantis-parla.py descarrega els tickets nous de cada projecte que tenim configurat i s'autorefresca cada 60 segons.
I quan detecta un ticket nou que no existia 60 segons abans, parla amb la veu computeritzada del espeak.

Al següent video es pot veure el seu funcionament (i jo truque l'aplicació modificant els fitxers que m'ha descarregat, per tal de que "detecte fitxers nous" i parle.) Pots escoltar la veu a partir del minut 0:34 segons.

Evidentment sonaria millor amb flite o ivona, però no parla valenicà. O amb loquendo, però no em funciona de moment a OpenBSD (investigaré!).

L'objectiu de mantis-parla.py és poder estar treballant en coses sense necessitat d'obrir el Mantis Bug Tracker i que, en cas d'arribar una incidència nova, l'ordinador em parlarà per a informar-me.

Bàsicament, els requeriments que calen per fer servir aquesta versió són:

- OpenBSD/FreeBSD/NetBSD o GNU/Linux
- python 3
- sty
- feedparser
- toilet
- espeak

Podràs instal·lar fàcilment els mòduls amb:

pip3 install feedparser sty

Mantis Bug Tracker parla valencià i t'avisa de noves incidències amb veu computeritzada

Probablement, una de les aplicacions més frikis que he fet en ma vida XDDDD

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES