Twirssi, un client de Twitter des de la terminal

Twirssi, un client de Twitter des de la terminal

Al tren, quan faig viatges, faig algunes investigacions de les aplicacions que faig servir cada dia. Ja feia temps que coneixia Twirssi i avui m'abellia compartir-ho al blog, per si algú també feu servir irssi, que és un client d'IRC que funciona en mode terminal.

Personalment, faig servir irssi des de fa més de 10 anys. Pots connectar al servidor IRC de Freenode on hi ha canals molt interessants. Pots també obrir un irssi baix un screen o tmux, i deixar la teua sessió oberta en un servidor, encara que tanques el teu portàtil, i a l'endemà, al tornar a obrir una sessió SSH, tindràs el irssi allà obert encara i podràs llegir si hi ha hagut missatges del teu interés.

Amb Twirssi podràs enviar coses a Twitter directament des del Irssi.

Instal·larem els programes a OpenBSD amb:

pkg_add -vi irssi twirssi

I una vegada obrim twirssi, carregarem twirssi amb:

/script load /usr/local/share/twirssi/twirssi.pl

Si intentem escriure el sistema ens dirà, a la consoleta número 2 del irssi, que no tenim privilegis, i que generem un PIN per tal d'identificarnos., i ens especifica la url de Twitter on ens podrem generar un token.

Ens donarà error si escrivim:

/twitter_login joancatala

Aleshores, ara copiem el nostre PIN i escrivim a irssi:

/twirssi_oauth joancatdala@Twitter EL_NOSTRE_PIN

I a continuació, Irssi et respondrà (amb els asteriscs color verdet):

*** Twitter timeout for joancatala@Twitter set to 30

I ara ja podrem escriure Tweets des del Irssi amb:

/tweet EL_TEU_TEXT

Els tweets eixiran a la finestra del twirssi i s'actualitzen cada 5 minuts. Però si vols actualitzar la teua línea de temps (timeline en la llengua de Shakespeare), pots executar:

/twitter_updates

Twirssi, un client de Twitter des de la terminal

Amb twirssi, podem interactuar amb els usuaris seguint a qui vullgues, bloquejar o desbloquejar usuaris, denunciar que uns usuaris són spam, etc. En definitiva, totes les opcions que tenim també a la página web de Twitter.

També podrem interactuar amb les publicacions. Pots afegir urls i hastags. Si afegeixes urls, Twitter la captura i la formateja mostrant una imatge o el títol del teu enllaç.
Pots també enviar missatges privats als teus contactes, o respondre a un determinat tweet, o reenviar un tweet publicat. A la página oficial del projecte tens moltes opcions: http://www.twirssi.com/?using

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.