Raspberry Pi com a servidor VNC

Raspberry Pi com a servidor VNC

En aquest article explique com tenir el control remot de màquines GNU/Linux o BSD amb VNC, instal·lant vncserver al servidor i un vncclient a l'equip on treballem.

En aquest cas, el meu servidor és una Raspberry Pi amb Raspbian, on podem configurar el servidor VNC simplement des de la consola, gràcies a la utilitat raspi-config.

Al client (Ubuntu 16.04), per altra banda, instal·laré el RealVNC Viewer des de la web oficial: https://www.realvnc.com/en/connect/download/viewer/

Configurarem la resolució de l'entorn X que volem veure a VNC editant el fitxer /boot/config.txt i ficarem:

framebuffer_width=1280
framebuffer_height=720

I ara executem el RealVNC Viewer afegim el nostre servidor d'VNC:

I veurem en pocs segons l'escriptori de la Raspbian:

Aleshores, finalment tenim un sistema d'escriptori GNU/Linux normal i tenim control gràfic de la Raspbery Pi remotament:

Més informació:
https://support.realvnc.com/knowledgebase/article/View/523/2/troublesho…

I això és tot. Espere que et semble útil aquest article i et motive a compartir tu també els teus coneixements i experiments amb el Programari Lliure.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.