Navegar per la xarxa Tor a Debian 8 Jessie

Hacker

com funciona Tor
Fa dos anyets vaig publicar aquest article sobre la xarxa Tor, el motiu de la seua existència i un poc de matèria pràctica, i ara us deixo la manera de fer-ho a l'actual Debian 8 Jessie.

Bàsicament, per instal·lar i arrancar Tor farem:


sudo apt-get update
sudo apt-get install tor tor-geoipdb
sudo /etc/init.d/tor start

Si tot ha anat bé i en teoria tens Tor arrancat, veuràs una entrada de la xarxa Tor en el port 9050:


root@jupiter:/home/joan# netstat -plant | grep tor
tcp 0 0 127.0.0.1:9050 0.0.0.0:* LISTEN 16156/tor
tcp 0 0 192.168.1.33:47859 195.154.87.231:9001 ESTABLISHED 16156/tor
root@jupiter:/home/joan#

Perfecte, i ja a continuació instal·larem el navegador web oficial de Tor (versió 32bits o 64bits) des de la web https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en

Una vegada accedim amb el navegador, podem comprovar que ja ens detecten que naveguem des d'una ip distinta a la nostra de sempre.

Amb el meu navegador Iceweasel em detecta la meua ip pública normal del router:

I aquesta és la nova ip que em detecta una vegada arranque el navegador de Tor:

Podem, directament, visitar la url https://check.torproject.org/ per saber si tenim el navegador dins de la xarxa Tor. En cas afirmatiu, veurem aquesta pantalla:

També pots navegar en altres llengües, com ací ens mostra la pantalla del projecte Tor en la llengua internacional Esperanto (Traduko: ankaŭ vi povas legi la reton Tor per aliaj lingvoj, kiel oni montras la sekvan bildon el la Projekto Tor en la internacia lingvo Esperanto):

Com podràs veure, navegador a Tor amb Debian GNU/Linux és una cosa molt senzilla i, si vas llegir l'article de fa un parell d'anys que comente al principi d'aquest article, també sabràs que val la pena tenir-ho instal·lat al teu ordinador i usar aquesta xarxa quan ho consideres.

Si aquest article t'ha semblat interessant, comparteix-lo o escriu els teus propis articles i hacks ;-) La comunitat del Programari Lliure et necessitem!

Salut i bons aliments.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES