Muntant directoris amb Samba automàticament des de l'arranc a FreeBSD

Muntant automàticament des de l'arranc directoris amb samba

En un anterior article vaig explicar la configuració del servidor Samba on, al meu cas, compartisc un disc d'ur de 4TB que fa espill en un segon disc de 4TB, i Samba ofereix el directori /mnt/disc1

Doncs bé, ara a la part dels clients, anem a muntar el directori /mnt/disc1 del servidor en /mnt/disc1 dels ordinadors clients, a casa funciona tot amb FreeBSD, tant el servidor que és una Raspberry Pi 2 amb FreeBSD 11 per a processadors ARM, com al meu ordinador fixe Lenovo i al meu portàtil Thinkpad x250.

Abans de muntar tots els fitxers que tenim al servidor (pelis, música, fitxers pdf, imatges, documents odt, etc..) necessitem donar-li permisos totals per als usuaris del grup "samberos" que m'he creat jo:

# chmod -R g=rwx /mnt/disc1
# chown -R :samberos /mnt/disc1

Caldrà per tant crear el group "samberos" i afegir als teus usuaris en eixe grup.

Muntem manualment amb:

mount_smbfs -I 192.168.1.50 //joan@nuvolet/disc1 /mnt/disc1/

Muntem automàticament des de l'arranc, afegint a /etc/fstab el següent:

//joan@nuvolet/disc1 /mnt/disc1 smbfs rw,-N,-I192.168.1.105 0 0

I això és tot, ara qualsevol usuari (que estiga dins del grup "samberos") que accedisca als equips de la LAN tindrà accés a tots els fitxers del servidor accedint a /mnt/disc1 i podrà afegir música, pel·lícules, documents pdf, etc... i també crear carpetes i esborrar-les. Tot de manera autmàtica si afegim el muntatge des del fitxer /etc/fstab.

Espere que trobes útil aquest article, i que et motive a compartir els teus trucs i coneixements i experiments amb el Programari Lliure. La Comunitat del Programari Lliure et necessita! :-)

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES