Migrant un Drupal complet a un nou Drupal o nodes entre distints Drupals

Migrant un Drupal complet a un nou Drupal o nodes entre distints Drupals

En aquest article intente explicar breument alguns camins per al repte de migrar un projecte web Drupal 6 a un Drupal 7, o si no fas servir massa funcionalitats amb mòduls, directament a Drupal 8. Per què no? la valoració l'has de fer tu analitzant les funcionalitats i requisits tècnics de la teua web. Drupal 8 encara està una miqueta verd, en comparació amb Drupal 7, però el core és molt millor, sense dubte.

El primer pas quan vols actualitzar i migrar tot un Drupal a una nova versió és el camí tradicional: fer servir de update.php fins a tenir la última versió de Drupal 6, i a continuació descarregar la última versió de la nova versió del core que vullgues, 7.x o 8.x i fer un upgrade.

A més a més, tenim distints mòduls que ajuden a migrar Drupals, però la tendència ja no és migrar tot el core de Drupal d'una versió a l'altra, sinó la migració dels propis continguts: autors, pel·lícules, fitxes de clients, notícies, imatges d'una galeria, comentaris dels fòrums, etc... Aleshores, l'objectiu ara és distint: no volem migrar tot el Drupal, sinó exportar-importar els continguts que hem anat pujant durant anys i anys.

Amb aquest conjunt de mòduls, podem exportar nodes d'un Drupal 6 i importar-ho automàticament a la nostra base de dades de Drupal 7. Durant el procés d'importació, podem anar dient-li si volem importar usuaris, o deshabilitar certs tipus de continguts del Drupal antic, etc.

https://www.drupal.org/project/migrate_d2d
https://www.drupal.org/project/migrate

Un altre mòdul interessant, aquest nomès per a Drupal 7, podem exportar nodes fàcilment i importar-los a nous projectes, guanyant molt de temps:

https://www.drupal.org/project/node_export

Podem importar nodes des d'un Drupal amb aquest mòdul (abans es deia Node Import), i ara Feeds. El pots descarregar a https://www.drupal.org/project/feeds

Aquest mòdul Feeds et permet, a banda d'importar continguts d'un altre lloc, tenir migracions periòdiques programades, de tal manera que pots anar migrant cada matí alguns continguts sense tenir que aturar cap servei a la teua aplicació web.

Ara una altra qüestió, i molt important: si el teu projecte D6 té camps de CCK, això és impossible migrar-ho a un D7 o D8. Des de Drupal 7, CCK és part del core del sistema de creació de tipus de continguts. Però podem descarregar la última versió de CCK per a D7 (yes we can!), que en realitat aquest mòdul ajuda a convertir els antics camps CCK. Una vegada tingues èxit i pugues migrar els camps, pots desactivar-ho i continuar amb el teu desenvolupament a D7. L'adreça és https://www.drupal.org/project/cck

Espere que trobes útil aquest article i que també t'animes a compartir els teus experiments amb Drupal o amb el Programari Lliure en general. La Comunitat et necessita!

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES