Migrant OpenBSD 6.3 a la nova versió 6.4

Migrant OpenBSD 6.3 a la nova versió 6.4

OpenBSD té un cicle estable de versions, on tenim una nova versió cada 6 mesos. Fa poc es va fer pública la versió 6.4 i en aquest xicotet article explique com actualitzar de manera senzilla el sistema operatiu i, a continuació, actualitzar les últimes versions de tots els paquets. Depenent de la teua connexió a Internet i del número de paquest que tingues instal·lats, aquest procés d'actualitzar tots els paquets pot durar entre 10 minuts a 2 hores.

En el meu cas, faig servir OpenBSD al meu portàtil Lenovo Thinkpad x250 com a sistema d'escriptori, aleshores tinc un window manager prou modern (el Gnome 3), i aplicacions de programació, maquetació de textos i ofimàtica, aplicacions diverses de disseny digital, reproductors de pel·lícules i música, aplicacions d'astronomia i utilitats diverses. Per a mi és molt còmode poder actualitzar tot el sistema operatiu i tots els programes amb poques ordres i deixar el portàtil a un costat actualitzant-se completament i, mentrestant, jo puc estar fent altres coses. Açò a MacOS X o a Microsoft Windows

Seguint els passos de la guia oficial d'OpenBSD que tenim a https://www.openbsd.org/faq/upgrade64.html , el primer pas serà descarregar el kernel d'instal·lació, segons siga alpha, amd64, arm64, armv7, i386, macppc, etc.

En el meu cas, descarregue el fitxer bsd.rd de la següent manera:

wget https://cdn.openbsd.org/pub/OpenBSD/6.4/arm64/bsd.rd

El deixarem a l'arrel del sistema amb el nom /bsd.rd.64, i a continuació reiniciarem la nostra màquina. I al menú d'arranc escriurem:

boot bsd.rc.64

Anirem a l'opció de migració 'U' (de Upgrade) i instal·larem el nou sistema com qualsevol instal·lació d'OpenBSD, és a dir, primer configurarem el teclat, li direm el disc dur on volem instal·lar el sistema OpenBSD 6.4 i configurarem el servidor remot d'instal·lació (jo fique sempre el que apareix per defecte) per a fer la descàrrega i instal·lació dels paquets.

Una vegada acabe i veiem la benvinguda a la nova versió, reiniciem la màquina.

Migrant OpenBSD 6.3 a la nova versió 6.4

Anem a dir-li que el repositori de paquets és el de la 6.4 de la següent manera:

export PKG_PATH=https://ftp.openbsd.org/pub/OpenBSD/6.4/packages/amd64/

I ara, a continuació, anem a actualitzar els paquets. La forma més senzilla seria:

pkg_add -u

Però a mi m'agrada tenir més informació de la eixida d'aquesta ordre, aleshores faig:

$ doas pkg_add -vVuUm

Migrant OpenBSD 6.3 a la nova versió 6.4

Espere que trobes útil aquest article, i que et motive a compartir els teus trucs i coneixements i experiments amb el Programari Lliure. La Comunitat del Programari Lliure et necessita! :-) La cultura és l'arma més efectiva contra la ignorància.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES