Ja m'ha arribat la portàtil d'ona curta Tecsun PL-606 PLL DSP World Band Radio

Hacker

Radio TECSUN

Fa dues setmanes vaig decidir fer-me un regalet, i em vaig comprar via AliExpress una ràdio Xina Tecsun, que són molt bones en el món de l'ona curta, es tracta d'una ràdio portàtil Tecsun PL-606 que sembla ser molt popular pel Youtube. A mi em va costar 27 euros com ací a eBay (ara per 31 dolars, que son 27 euros) però com ja he dit, jo me la vaig agenciar a AliExpress.

Bandes i freqüències:

FM Llatinoamèrica (87.5-108MHZ)
FM Rúsia (64-108MHZ)
FM Japonesa (76-108 MHZ)
FM 87-108 MHz
MW 522-1620kHz
MW Estats Units 520-1710kHz
SW 2300-21950 kHz Banda 13-120 Metres
LW 153-513 kHz (s'ha d'encendre ja que per defecte està desactivada).

Radio TECSUN

La ràdio té una antena normal i a banda també té una extensió ajustable d'antena telescòpia, una bossa prou xula marca Tecsun, uns cascos o headphnes de bona qualitat i - atenció - una antena flexible de 3 metres per a captar freqüències molt baixes. Tot un encert.

Radio TECSUN

Ací el manual que venia en la caixa, únicament en l'idioma mandarí, supose. Necessitem l'esperanto, però ja.

La ràdio és portàtil i completament digital, molt lleugera i molt sensible en la cerca de senyals. El so té molt bona qualitat, a banda de poder extreure'l amb un minijack.

Té fàcil canvi de FM, FM de Rúsia, FM Japonesa i Americana, la SW és molt completa i també té banda LW *O*.

A banda d'aquestes coses relacionades amb l'espectre electromagnètic, té funció alarma despertador, es pot fer servir com una ràdio rellotge que et desperta amb l'emisora que vullgues, té indicador de bateria, indicador de la senyal rebuda, indicador de la temperatura actual on tens la ràdio ubicada, bloqueig de pantalla i memòria per a 550 sintonies.

Radio TECSUN

Radio TECSUN

Pots ficar piles AA i carregar-les des del cable USB. La ràdio té una xicoteta bateria tipo BIOS, però segons he llegit nomès duraria unes 24 hores sense piles.
I segons diuen els comentaris de gent que la va comprar, no consumeix molta energia i amb piles dura molt.

I ara, silenci i a escoltar ;-)

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES