Instal·lant paquets a OpenBSD amb la utilitat pkg_mgr

Instal·lant paquets a OpenBSD amb la utilitat pkg_mgr

En aquest xicotet article vull mostrar ràpidament el funcionament de la utilitat pkg_mgr, que és tracta d'una utilitat amigable que permet cercar paquets per nom i per categoria, instal·lar-los, desinstal·lar-los i actualitzar-los. És una utilitat antiga, però funciona bé i volia mostrar-la ací al blog.

Instal·lem aquesta utlitat amb:

pkg_add -v -i pkg_mgr

En pocs segons, depenent de la teua velocitat de la xarxa, ja ho tindràs. Una vegada hem instal·lat i hem executat el pkg_mgr veurem aquesta pantalla de les categories dels paquets d'OpenBSD:
Instal·lant paquets a OpenBSD amb la utilitat pkg_mgr

Com podràs veure, les opcions estan a baix del tot. Podràs actualitzar paquets fàcilment amb la lletra 'u'. Si anem a la primera opció de les categories All podràs actualitzar tots els paquets del sistema operatiu al vol, així de fàcil.

Ens podem moure per les distintes categories: Installed, Orphaned, archives, astro, etc. I buscarem paquets amb la lletra 's' i podem trobar ràpidament si existeix un paquet:
Instal·lant paquets a OpenBSD amb la utilitat pkg_mgr

Per a instal·lar un o més paquets, nomès cal marcar la casella i instal·lem amb la lletra 'a':
Instal·lant paquets a OpenBSD amb la utilitat pkg_mgr

Si per exemple mirem en la ruta vuerem molts mòduls de Drupal 7 llistats. La instal·lació seria molt senzilla:
Instal·lant paquets a OpenBSD amb la utilitat pkg_mgr

I això és tot. Amb aquesta utilitat pots instal·lar o actualitzar el programari del teu OpenBSD fàcilment. La web oficial del projecte és https://rhaalovely.net/pkg_mgr/ on pots consultar un poc més d'informació.

Espere que trobes útil aquest article, i que et motive a compartir els teus trucs i coneixements i experiments amb el Programari Lliure. La Comunitat del Programari Lliure et necessita! :-)

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES