Instal·lant OpenBSD 6.4 com a màquina virtual d'Oracle VM Virtualbox

Instal·lant OpenBSD 6.4 com a màquina virtual d'Oracle VM Virtualbox

Primer de tot, anirem a la web oficial de descàrregues d'OpenBSD 6.4 i ens descarregarem la install64.iso, amb arquitectura i386 en el meu cas, però a la web tenim altres com alpha, amd64, hppa, macppc, sgi o sparc64.

Una vegada descarregada, ja podem executar Oracle VM Virtualbox i seguirem els passos següents:

- Creem un nou disc dur, 100Gb en el meu cas.
- Desahbilitem la disquetera.
- La xarxa, la configurarem com a "Adaptador pont"
- A la configuració del proxy, configurarem el nostre (http://proxy.DOMINI.es:3128)
- Al CD, li direm el install64.iso

Arranquem la màquina, i configurem OpenBSD com fem normalment: idioma es, disc dur, xarxa (li direm la IPv4 amb la màscara, gateway i servidors DNS separats per un espai). Farem el particionat del disc dur complet (w) i automàtica (a). I li direm el servidor proxy http://proxy.DOMINI.es:3128

I així ens detectarà el servidor i tots els paquets del set d'instal·lació. Jo li he dit ftp.fr.openbsd.org. Instal·lem tots els paquets i ja ho tenim.

Ara, per últim, ens queda configurar les variables del pkg_path i del http_proxy per tal de poder fer les instal·lacions que vullguem.

Ací, a continuació, tens una captura d'un htop. Li he donat 1Gb nomès de RAM, i com pots veure funciona a la perfecció fent servir només 100Mb. OpenBSD és una molt bona eina com a servidor d'aplicacions, fins i tot a màquines virtuals és de lo milloret d'avui en dia:

Instal·lant OpenBSD 6.4 com a màquina virtual d'Oracle VM Virtualbox

Configurarem el fitxer /etc/profile/ i li direm:

export pkg_path="http://ftp.fr.openbsd.org/pub/OpenBSD/6.4/packages/i386/"
export http_proxy="http://proxy.dipcas.es:3128"
export ftp_proxy="http://proxy.dipcas.es:3128"

I configurem el fitxer /etc/installurl i li direm:

http://ftp.fr.openbsd.org/pub/OpenBSD

I aixó es tot. Reiniciem la màquina i ja podem fer instal·lacions de paquets amb pkg_add.

Espere que trobes útil aquest article, i que et motive a compartir els teus trucs i coneixements i experiments amb el Programari Lliure. La Comunitat del Programari Lliure et necessita! :-) La cultura és l'arma més efectiva contra la ignorància.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.