Instal·lant i configurant Notepad++ amb wine a FreeBSD 11

Instal·lant i configurant Notepad++ amb wine a FreeBSD 11

Notepad++ és un editor per a programar molt lleuger, té pestanyes, amuntó d'opcions i plugins per a afegir noves característiques. A mi, principalment, m'agrada l'NppFTP, ja que puc editar fitxers PHP que tinc a un servidor remot i modificar pàgines còmodament.

Doncs bé, anirem a la pàgina oficial del projecte https://notepad-plus-plus.org/download/v7.5.6.html i descarregarem l'opció per a Windows de 32 bits.

A FreeBSD, instal·larem Wine amb suport per a l'arquitectura i386 de 32 bits, encara que el nostre sistema siga de 64 bits, i també wine-gecko i wine-mono, perquè són dependències que necessitem per al Notepad++:

pkg install i386-wine wine-gecko wine-mono

A continuació executem wine i l'instal·lador del Notepad++:

wine ~/Downloads/npp.7.5.6.Installer.exe

A continuació Wine executarà l'instal·lador i veurem la primera pantalla del procés d'instal·lació.
FreeBSD Wine Notepad++

Com que al primer pas li he dit 'català' ara ho veig tot escrit en català. En aquesta primera pantalla acceptarem la llicència GNU GPL per a poder continuar el procés d'instal·lació:
FreeBSD Wine Notepad++

I ara ens mostra la típica pantalla on podem dir-li on volem instal·lar-ho, però deixarem el directori per defecte:
FreeBSD Wine Notepad++

També ací deixarem les opcions per defecte.
FreeBSD Wine Notepad++

I iniciem el procés d'instal·lació. No cal afegir un accés directe ni res, total jo l'executaré amb una caixeta del WindowMaker afegint:

wine ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Notepad++/notepad++.exe

FreeBSD Wine Notepad++

Finalment ja està instal·lat. Marquem la casella si el volem executar ara al finalitzar el procés d'instal·lació i ja està.
FreeBSD Wine Notepad++

Ací he anat al 'Acerca de' per a que mireu que es tracta de la última versió de Notepad++ per a Windows.
FreeBSD Wine Notepad++

A mi m'agrada modificar el theme per defecte i ficar-me un editar un poquet fosc, perquè el contrast fosc-clar (i no clar-fosc) m'ajuda a programar millor i a analitzar més còmodament el codi.
FreeBSD Wine Notepad++

Ací he obert també el Geany (a la dreta) instal·lat nativament a FreeBSD per a que compareu i vegeu que es tracta de dos editors molt similars realment.
FreeBSD Wine Notepad++

I finalment he instal·lat el plugin Npp-FTP que m'obre una finestra a la dreta on puc configurar servidors FTP, i d'aquesta manera puc treballar còmodament a un projecte allotjat a un servidor remot i anar modificant una o vàries pàgines i anant tenint-les obertes en pestanyes. El plugin Npp-FTP l'he descarregat de la web oficial http://ashkulz.github.io/NppFTP/ i nomès cal descomprimir-lo al directori 'plugins' dins de la ruta /.wine/drive_c/Program Files/Notepad++/plugins], i ja tindràs el Npp-FTP perfectament instal·lat (el pots veure en la següent captura de pantalla a la dreta):
FreeBSD Wine Notepad++

I ja ho tenim, aquest és el resultat del Notepad++ amb Npp-FTP:

Què et sembla? ací tens una alternativa als clàssics editors propis que trobaràs a FreeBSD (eclipse, gedit, emacs, geany, etc) fent servir el Wine i un programeta del Windows. Per opcions no serà, hehe la veritat és que estic provant-lo tota la vesprada i és molt estable i en cap moment ha fet coses rares, i la descàrrega de pàgines via FTP (sFTP amb el port 22 al meu cas per afegir més seguretat) va molt ràpida i molt bé.

Seguiré provant-ho, ja que no he aconseguit fer aquesta connexió FTP amb Geany, però ja de moment estic prou satisfet dels resultats del Notepad++ que faig servir també a la feina.

Espere que trobes útil aquest article i t'anime a compartir tu mateix les teues pròpies passions i experiments amb el Programari Lliure, i entre tots fem gran la Comunitat. El Programari Lliure canvia el món i fomenta la lliure circulació de les idees.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES