Instal·lant el DNI Electrònic a Debian GNU/Linux Jessie

Hacker

Primer de tot vull comentar que he realitzat aquesta instal·lació (i per tant, també aquest article) gràcies als apunts i video de Youtube de Bitplanet anomenat Ubuntu: instalar DNIe en 5 minutos on ens explica d'una manera molt senzilla com es fa aquesta instal·lació. Si vols saber tots els detalls i les ordres per a provar el teu tarjeter USB , mira't el video o llegeix el seu article on fa una explicació completa: https://bitplanet.es/linux/instalar-lector-dnie-en-ubuntu-15-04-y-super…

Jo, com de costum, faig aquest article breu que funciona com a manual ràpid, aleshores vaig a deixar tota la literatura.

Dni Electrònic a Debian Jessie

Per tenir el DNIe nomès cal instal·lar els tres paquets:


sudo apt-get install pcscd pcsc-tools opensc-pkcs11

Ara farem un updatedb per indexar els nous programes i els fitxers d'aquestos.

A continuació, necessitem saber la ruta completa per al mòdul opensc-pkcs11.so que el podem trobar amb:


locate opensc

Per exemple, al meu cas: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/opensc-pkcs11.so. Copiem aquesta ruta i la carreguem al navegador Iceweasel (el Firefox de Debian) i ja ho tenim.

Ara nomès ens cal instal·lar els certificats del DNI Electrònic desde la pàgina www.denielectronico.es/descargas/ i ara a "Certificados x509, Autoridades de Certificació y Autoridades de Validación".

Cal instal·lar 2 certificats:

- El primer "AC Raiz" i, dins d'eixa pàgina, descarreguem el segon.
- El primer "AV DNIE FNMT" i, dins d'eixa pàgina, desarreguem també el segon.

Carreguem els certificats al Iceweasel, un a Autoritats i l'altre a Servidors, i ja tenim funcionant correctament el DNI Electrònic Espanyol a Debian 8 Jessie.

Dni Electrònic a Debian Jessie

Dni Electrònic a Debian Jessie

A modo informatiu, ací teniu els dos dispositius que tenim a la feina per a accedir amb certificats de tarjeta. Els dos són totalment compatibles amb Debian i Ubuntu (no fem servir altres distribucions):

tarjeters DNI electronic Debian i Ubuntu

- Lector miniLECTOR bit4id USB
- Lector SCR3310 2.0 SmartOS USB de SCM Microsystems

Moltes gràcies a la gent de Bitplanet per compartir el seu coneixement ;-) gràcies a articles com el vostre fem crèixer el programari lliure i motivem a més gent a passar-se al mòn de la informàtica oberta, científica i col·laborativa.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES