Gaudint 300 Mb de transferència amb la fibra de Más Móvil a Benicàssim

Gaudint la fibra de Más Móvil a Benicàssim

Bo, doncs jo pensava que no hi havia fibra al poble, i resulta que sí. I a més a més, a 300 Megabytes. Brutal. La setmana passada vaig telefonar a la meua companyia Más Móvil per a veure si em podien millorar el servei, jo tenia ADSL de 10 Megabytes. No anava malament i no he experimentat retalls ni desconnexions, de fet tinc un servidor FTP i sempre m'ha funcionat prou bé i les descàrregues anaven sempre prou ràpides.

Però lo d'avui ja és un altre món, oh my god.... El meu servei de ADSL 10 Mb + Telèfon VoIP fixe + 3 Gb Telèfon Mòbil tenia un cost de 39 EUR al mes. I ara tinc Fibra 300 Mb + Telèfon VoIP fixe + 5 Gb Telèfon Mòbil per 2 eurets més, 41 EUR. I el tècnic ha vingut, m'ha instal·lat el cable de la fibra i el nou router, un Home Gateway Fast 5655 de la marga Sagemcom, i al connectar el meu portàtil amb FreeBSD he vist la velocitat, i efectivament confirme: 300 Mb de transferència a Benicàssim.

Ací veieu un anàlisi que he fet abans de canviar el router:

Gaudint la fibra de Más Móvil a Benicàssim

Gaudint la fibra de Más Móvil a Benicàssim

I ara, a les mateixes webs, he tornat a fer l'anàlisi de velocitat, i les dades no enganyen:
Gaudint la fibra de Más Móvil a Benicàssim

Imagine que l'FTP o el VNC ara anirà volant ;-) No havia tingut mai fibra a casa, de fet, com he dit al principi d'aquest article, sempre habia escoltat que a Benicàssim no hi havia fibra, imagine que era la de ONO, però ara sí tenim, al menys la de Más Móvil.

Que conste que aquesta empresa no em paga res :-) però volia compartir la meua experiència ja que ha segut més que satisfactòria, i he passat de pagar 39 euros a 41 euros que pagaré ara.

I ara toca obrir uns ports a la meua xarxa interna:

Router Mas Movil Fibra Benicàssim

Router Mas Movil Fibra Benicàssim

Router Mas Movil Fibra Benicàssim

IMPORTANT: Si necessites tenir ports oberts i fer NAT amb algunes aplicacions (un servidor de descàrregues de Torrents, un escriptori remot amb VNC, un servidor de bases de dades, etc) cal saber que Más Móvil té el sistema CG-NAT, que es tracta d'un sistema on l'empresa comparteix les IP's amb distintes persones al mateix temps durant les connexions.

Tal com pots llegir en aquest article es tracta d'un sistema tecnològic on l'empresa té una xarxa prèvia a internet on tradueixen les IPs per a ser compartides entre distints equips (clients). Però si telefones a Más Móvil (2373 des del teu smartphone amb Mas Móvil) i demanes explícitament que vols una IP Pública per a connectar-te a casa remotament, et llevaran del sistema CG-NAT i podràs obrir ports com sempre en qüestió de 24 hores.

I això és tot. Ara toca configurar ports i serveis, i a continuar.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES