Escoltant podcasts i llegint notícies amb Liferea a OpenBSD

Escoltant podcasts i llegint notícies amb Liferea a OpenBSD

Abans de res, vull dedicar aquest article a Aaron Swartz qui als 14 anys ja va participar amb el desenvolupament de RSS. Va per tu, Aaron.

Liferea un agregador de notícies de canals de notícies en línia. És compatible amb els formats de fonts més importants, incloent RSS / RDF i Atom i pot importar i exportar llistes de subscripció en el format OPML. Liferea està destinat a ser un programa agregador de notícies per GTK + ràpid, fàcil d'usar, i fàcil d'instal·lar que es pot utilitzar amb l'escriptori GNOME.

Generalment, si obres el navegador i vols mantenir-te informat a diversos mitjans llegint titulars d'última hora, has d'escriure les urls dels periòdics que vols llegir, has d'esperar a que s'obriga la pàgina i es vagen carregant els textos, els anuncis de publicitat, les imatges de les notícies, etc, a continuació has d'acceptar alguna finestra popup d'alguna oferta de subscripcions al diari, després has d'acceptar l'anunci de les cookies on t'informen sobre allò que han de fer ús de les cookies per tal de mostrat-te informació personalitzada, després tal vegada s'obrirà sense que sàpigues la raó algun video de publicitat, i al final, quan la pàgina ja ha carregat, podràs començar a llegir els titulars fent scroll cap a baix al llarg d'eixa pàgina web.

Doncs bé, amb un lector de RSS, les notícies tens tots els teus titulars de tots els diaris digitals, blogs, pàginas web favorites, etc, tot de manera centralitzada on s'actualitzen els titulars de manera automàtica i còmoda. En qüestió de segons tens actualitzats tots els titulars de les teues fonts i pots estar llegint notícies sense cap complicació.

Jo tinc sindicats alguns blogs, periòdics digitals, una col·lecció de podcasts (gràcies a El Atareao que va publicar el seu fitxer opml per a poder importar les seues fonts)

Amb Liferea, pots organitzar les teues fonts com vullgues, pots crear grups, pots reanomenar el nom de les fonts, esborrar fonts antigues que ja no vullgues, pots exportar col·leccions completes en format opml i importar també. És una aplicació molt senzilla i molt útil.

A OpenBSD la tenim com a paquet, aleshores pots instal·lar-la molt ràpidament amb:

pkg_add -i liferea

Ací tens uns enllaços:

RSS: https://ca.wikipedia.org/wiki/RSS

Web oficial del Projecte: https://lzone.de/liferea/

Pàgina de la Vikipèdia: https://ca.wikipedia.org/wiki/Liferea

Espere que trobes útil aquest article, i que et motive a compartir els teus trucs i coneixements i experiments amb el Programari Lliure. La Comunitat del Programari Lliure et necessita! :-)

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES