El 15 de desembre, el dia internacional de la llengua Esperanto

Hacker

Doodle de Google celebrant el dia internacional esperanto
Ahir 15 de desembre va ser, com cada any, el dia Internacional de la llengua internacional Esperanto. Vam celebrar aquesta festivitat per les xarxes socials i centenars de milers de persones publicaven articles, imatges i vídeos.

Gràcies a Zamenhof, avui en dia tenim una llengua molt fàcil, regular i que no pertany a cap nació que serveix com a segona llengua per a parlants de diferents nacions, i alhora de la veritat, a escala pràctica, en la meua modesta opinió funciona molt millor que l'anglés, que l'àrab fusha o que el castellà, perquè a banda de ser regular, funciona d'una manera que li resulta fàcil tant a un coreà, com a un algerià o a un noruec. A banda de que posiciona als seus parlants en un pla d'igualtat, aleshores no nomès serveix per a comunicar sinó també per a crear un vincle cultural neutral al no portar darrere una cultura concreta, un exèrcit concret o una manera de pensar concreta.

Dóna-li una oportunitat i inverteix 3 mesos de la teua vida aprenent aquesta meravellosa llengua, fàcil, perseguida durant la II Guerra Mundial però que ara, gràcies a internet, està creixent a un ritme mai vist. D'ençà que al juny d'aquest any, 2015, Duolingo (la plataforma gratuïta d'aprenentatge de llengües) va ficar un curs d'esperanto, ja s'han apuntat més de 200.000 alumnes.

Gràcies Zamenhof per la teua aportació.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES