Editant fitxers locals i en remot amb Komodo Edit a FreeBSD 11.1-RELEASE

Editant fitxers locals i en remot amb Komodo Edit a FreeBSD 11.1-RELEASE

Després de veure el Notepad++ (baix Wine) a la nova Ubuntu 18.04 i haver-la instal·lat també jo al meu ordinador fixe amb FreeBSD 11.1-RELEASE, vaig anar provant distints editors (Gedit, eMacs, Geany, Notepad++, Eclipse) i amb cadascú d'aquestos editors trobes una cosa bona i una cosa roïna: que si és personalitzable però pesa molt, que si puc fer servir un servidor remot FTP però no em deixa fer altres coses, que si carrega massa lent però té moltes extensions, etc.

Al final, també a la Ubuntu 18.04 vaig veure el Komodo i avui he decidit instal·lar-lo al FreeBSD, perquè podem editar fàcilment fitxers Bash, Txt, Python, Java, PHP, SQL, Markdown, i molts altres llenguatges i formats.

Per a instal·lar-lo, ens descarregarem els ports i compilarem el /usr/ports/editor/komodo-editor amb:

make install clean

Confirmarem tres ordres que ens demana i en seguida ja el podem executar a la shell escrivint:

komodo

La primera vegada que l'arranquem, podem veure aquest menú principal per a començar un projecte. És molt intuitiu.

Editant fitxers locals i en remot amb Komodo Edit a FreeBSD 11.1-RELEASE

Actualment a la FreeBSD 11.1-RELEASE-p8 amb64 tindrem instal·lada la versió Komodo Edit, version 10.2.2. He de dir que no conec massa les bondats d'aquest editor, però m'agrada que carrega molt ràpid, que és super configurable, que t'obre els fitxers locals/remots a un panel lateral i, la característica principal per a mi, que puc treballar als repositoris remots via FTP fàcilment sense complicacions i puc crear directoris o esborrar-los des del mateix editor.

Editant fitxers locals i en remot amb Komodo Edit a FreeBSD 11.1-RELEASE

Aquesta configuració és molt fàcil, nomès cal donar-li al botonet superior de la rodeta (a la barra de l'esquerra) i configurar si volem un servidor FTP o sFTP, el nom, l'usuari i contrasenya, port, i ja ho tens. En dos minuts ja tens configurat el teu servidor (o servidors) per a que pugues editar els teus projectes fàcilment.

Editant fitxers locals i en remot amb Komodo Edit a FreeBSD 11.1-RELEASE

A banda de ser molt configurable (blocks, opcions de l'editor i menú, preferències dels colors, etc) és molt lleuger. I supose que durant les pròximes setmanes aniré coneixent noves funcions d'aquest editor.

Espere que trobes útil aquest article i t'anime a compartir tu mateix les teues pròpies passions i experiments amb el Programari Lliure, i entre tots fem gran la Comunitat. El Programari Lliure canvia el món i fomenta la lliure circulació de les idees.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES