Com registrar l'audio d'un programa de Ràdio Malva

Hacker

Aquest cap de setmana vaig baixar a València per a participar com tots els anys a la Fira Alternativa del riu, amb alguns esperantistes de València i enguany estrenant el projecte www.TUTMONDE.org donant colors a la nostra paradeta.

Allí em van fer una entrevista una gent molt motivada i encantadora per al seu projecte Ràdio Malva, que és una ràdio lliure que emiteix per streaming a internet i pel dial 104.9 de la FM a les ones radiofòniques.

Aleshores, faig aquest truquet per a ells, per si algun dia volen registrar un programa des del streaming amb GNU/Linux i VLC.

Simplement caldrà obrir VLC i dir-li al menú "Support" + "Converteix/desa" on li direm que volen convertir-ho a un fitxer .ogg (important, no usem mp3 ni altre format, ogg és lliure i de codi obert). Recordeu també dir-li que voleu escoltar l'eixida, ja que de lo contrari no escoltarem el programa de ràdio mentres el guarda.

Amb açò ja ho tenim tot. He registrat 5 minuts de la ràdio al fitxer fira-alternativa.ogg i ocupava 4.6 Mb, aleshores 1 hora de programa ens ocuparà 55.2 Mb, que és ben poc, la veritat.

A mi em faria gràcia escoltar l'entrevista que em vam fer el dissabte al matí a la fira, aleshores aniré registrant registrant i, cada 2 hores, esborraré el fitxer fira-alternativa.ogg i tornaré a començar, aleshores no m'ocuparà molt.

Aquest breu manual està realitzat des d'un Ubuntu 13.04, aleshores pot ser que si tens una distro diferent varien un poc les opcions del VLC o del menú, però més o menys serà tal com us he comentat.

Espere que us servisca aquest truc.
Salut i coneixement lliure!

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES