Actualitzant OpenBSD de la versió 6.5 a la 6.6

Actualitzant OpenBSD de la versió 6.5 a la 6.6

El passat 17 d'octubre es va anunciar oficialment la nova versió d'OpenBSD 6.6. Ací explique els passos per actualitzar de la 6.5 a la 6.6

No vaig a reinventar la roda, i et diré bàsicament que he seguit els passos de la guia d'actualitzacions oficial d'OpenBSD que pots consultar a https://www.openbsd.org/faq/upgrade66.html

Podem instal·lar el sistema operatiu de zero des dels servidors i espills publicats a la pàgina oficial, o també podem fer el procés d'actualització de la versió 6.5 a la 6.6. Enguany tenim una novetat, la utilitat sysupgrade(8) que podràs fer servir si tens OpenBSD 6.5 per a amd64 o i386, una utilitat que ens facilitarà les actualitzacions de versions a partir d'ara a OpenBSD.

Tens més informació a les FAQ oficials d'OpenBSD on t'expliquen que pots actualitzar la versió com feiem antigament a altres versions descarregant el kernel i executant-lo des de l'arranc, però amb sysupgrade(8) tot és molt més senzill i per això vaig a mostrar com és el procés.

A la següent imatge tenim la versió 6.5. Executem sysupgrade i veurem en pocs minuts que el sistema operatiu necessita reiniciar:

sysupgrade

Actualitzant OpenBSD de la versió 6.5 a la 6.6

Una vegada ens reinicia, comença el procés de descàrrega dels nous install sets com pots veure a la següent captura de pantalla:
Actualitzant OpenBSD de la versió 6.5 a la 6.6

Una vegada instal·le tots els install sets ja tindrem el nostre sistema operatiu actualitzat. Reiniciarem i ja està:
Actualitzant OpenBSD de la versió 6.5 a la 6.6

No oblidem, com a últim pas, actualitzar tots els paquets que tinguem instal·lats amb:

pkg_add -u

Actualitzant OpenBSD de la versió 6.5 a la 6.6

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES