Basada en la Debian 10 Buster, la instal·lació del DNI Electrònic a la Raspbian Buster a la Raspberry Pi és semblant a versions anteriors.
Fa un temps ja vaig publicar aquest article Configuració del DNI Electrònic amb una Raspberry Pi i ara, amb la Buster el procés és igual que amb l'anterior versió DebianStretch. Però lliste els passos a seguir per si hi ha algun despistat en la sala.
Una vegada hem descarregat la última Raspbian i ja la tenim funcionant correctament a la nostra Raspberry Pi, actualitzem les fonts dels paquets amb:
sudo apt-get update
A continuació instal·lem els paquets requerits per a fer servir el nostre certificat dins de la tarjeta de DNIe:
sudo apt-get install pcscd pcsc-tools opensc opensc-pkcs11
Ara instal·lem el navegador Mozilal Firefox, la versió ESR :
sudo apt-get install firefox-esr-l10n-ca
Quan ja tinguem el Mozilla Firefox instal·lat, carregarem el mòdul PKCS11 al navegador. Anirem a les Preferències + Privacitat i seguretat + mòduls de seguretat (igual que feiem a versions anterios de Raspbian i Debian).
A la finestreta de la imatge superior, carregarem el mòdul PKCS11 amb les següents indicacions:
Nom: DNIe
Ruta: /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/pkcs11/opensc-pkcs11.so
Podem iniciar sessió des de la finestra dels mòduls del Mozilla Firefox, que ens demanarà el PIN del DNIe, per si volem provar-ho. Però de totes maneres, també podrem provar el correcte funcionament del DNI Electrònic anant, per exemple, al web de la DGT i mirar els punts que tenim al nostre carnet de punt. La url directa és https://sede.dgt.gob.es/es/permisos-de-conducir/consulta-tus-puntos/
Veuem la web de la DGT, i des de la Seu Electrònica tenim l'accès a la consulta del nostre carnet de punts:
Accedim a Cl@ave, i jo he anat al primer apartat per tal d'identificar-me amb el meu DNIe:
Això ens obrirà la finestra que identifica els nostres certificats digitals, en el meu cas el meu certificat del DNIe. A continuació accepte i, si cal, ficaré el PIN i ja veurè la informació relativa al meu carnet de punts que, per motius de privacitat, no mostraré, hehe
I així de fàcil i senzill és fer servir el DNI Electrònic a GNU/Linux, i concretament, a la xicoteta Raspberry Pi.