Anàlisi i monitorització de cosetes molones de la VPS OVH

Anàlisi i monitorització de cosetes molones de la VPS OVH

En aquesta VPS d'1 Gb de disc SSD i 2 Gb de RAM, corrent a una Debian 9 "Stretch", he anat fent diverses comprovacions i instal·lacions de serveis, principalment temes web que he explicat al meu article anterior, on ja tinc un Nginx funcionant amb diversos virtual hosts, un Drupal 8 instal·lant sobre una base de dades MariaDB instal·lada a la mateixa màquina. Encara no he configurat còpies de seguretat ni res, però és perquè estic provant sense tenir res important encara.

Vaig pujar, amb scp, un fitxer de 5 Gb i vaig estar monitoritzant un poquet la transferència de la xarxa a partir de que la pujada anava al 60%.

Primer amb l'htop, que pots comparar-ho amb el primer htop de la primera imatge d'aquest l'article:

Amb iftop:

Slurm, que pinta unes gràfiques boniques al terminal:

Speedometer, també està prou bé i molt descriptiva:

El monitoritzador bmon també:

I bé, de moment la transferència la fa entre 30 i 38 Kilobytes per segon (KiB/s) i sense notar-se lentitud quan estic a la consola fent altres instal·lacions o editant fitxers. I mirant l'htop, el processador ni ho nota, com si res.

També he instal·lat el monitoritzador netdata des de la seua pàgina oficial a GitHub, i he anat mirant un poc per damunt el rendiment de disc, processador, serveis, i totes les funcionalitats que monitoritza aquest genial script:


Aniré fent més provetes d'aquestes conforme vaja instal·lant més coses o tinga alguna aplicació web d'aquestes més grans. De moment és un bon servidor que, si el compare amb la meua Raspbery Pi 2 de casa, doncs és molt més potent i ràpid.

Espere que trobeu inspirador i útil aquest article, el Programri Lliure és molt ric i ens ajuda a millorar el món, perquè sense llibertat d'informació, no hi haurà llibertat d'expressió i de moviment.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.