Instal·lació de MantisBT 2.8 en un bufit

Instal·lació de MantisBT 2.8 en un bufit

En aquest xicotet apunt explicaré els passos a seguir per tal d'instal·lar el gestor d'incidències Mantis Bug Tracker, creant i configurant una base de dades MySQL previament. Els passos a seguir són molt senzills.

La pàgina web oficial del projecte Mantis Bug Tracker és https://www.mantisbt.org. Anem a l'apartat de descàrregues i descarreguarem la última versió estable (a dia de 17 de novembre de 2017, és la 2.8) des de la següent repositori: https://sourceforge.net/projects/mantisbt/files/mantis-stable/

Descarreguem i descomprimim Mantis al directori que vullguem al nostre servidor web, i a continuació cal crear una base de dades MySQL. Jo ho faig sempre des de la consola amb les següents ordres de MySQL:


mysql> CREATE DATABASE mantisbt_28_db DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci;
mysql> set old_passwords=2;
mysql> CREATE USER 'mantisuser'@'localhost' IDENTIFIED BY '___';
mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON mantisbt_28_db.* to 'mantisuser'@'localhost' IDENTIFIED BY '___' with grant option;

I a continuació, accedim a la url des d'on anem a accedir al nostre mantis (jo m'he creat un domini inventat al meu fitxer hosts) i procedirem a fer la instal·lació.

Instal·lació de MantisBT 2.8 en un bufit

Afegirem les dades del servidor de base de dades, l'usuari i contrasenya, el nom de la base de dades que hem creat, etc.

Instal·lació de MantisBT 2.8 en un bufit

Instal·lació de MantisBT 2.8 en un bufit

Instal·lació de MantisBT 2.8 en un bufit

Ara ja tenim Mantis Bug Tracker instal·lat. És important fer cas a les indicacions i ocultar el diretori admin i canviar la contrasenya de l'usuari administrador.

Instal·lació de MantisBT 2.8 en un bufit

Una vegada canviem la contrasenya de l'administrador, ja tenim un Mantis Bug Tracker instal·lat amb una certa seguretat. Ara caldrà configurar usuaris, proyectes, configuracions, https a Nginx o Apache, etc.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.