Exportar un certificat personal del magatzem de certificats de Windows amb la seua clau privada

exportar clau privada certificat personal

Ací deixe un truquet que he conegut hui al treball. Es tracta d'una utilitat, baix la llicència BSD 2-clause, amb el qual pots exportar un certificat personal que hi ha instal·lat al magatzem de certificats al Windows Explorer però a més a més junt amb la seua clau privada, encara que quan el vam instal·lar ens vam oblidar de marcar l'opció de fer-ho exportable.

Ací està el repositori a GitHub https://github.com/iSECPartners/jailbreak que cal descarregar. Podem fer-ho des del navegador, en format zip, o amb l'ordre següent:

git clone https://github.com/iSECPartners/jailbreak

I quan el tinguem descarregat al nostre equip, des de la consola de Windows "cmd" executarem l'script jbcert64.bat. I aquest fitxer bat ens obrirà la consola mmc.exe des d'on podrem exportar la clau pública del certificat fàcilment fent clic amb el botó dret sobre el certificat personal que necessitem recuperar la clau privada.

Ací a continuació, tens algunes imatges explicatives:

exportar clau privada certificat personal

exportar clau privada certificat personal

exportar clau privada certificat personal

La veritat és que si oblides marcar un certificat com a exportable i, per algun motiu, es trenca l'ordinador o hi ha una actualització que inhabilita algunes utilitats del teu Windows, has de fer una revocació i demanar un certificat nou, perdent informació si tenies alguns documents o correus cifrats junt amb eixe certificat. I amb aquest script tens una solució per a aquestes situacions.

Em va agradar aquesta utilitat i me l'apunte al blog perquè, de lo contrari, en unes setmanes ja he oblidat com trobar-la, com descarregar-la, etc. Espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus propis experiments i coneixements tècnics amb el Programari Lliure per a fer una Comunitat gran.

El Programari Lliure, i la Ciència en general, fan del món un món millor.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.