Instal·lant Monitorix a la Raspberry Pi 2 amb FreeBSD

Instal·lant Monitorix a la Raspberry Pi 2 amb FreeBSD

Ahir vaig instal·lar el monitoritzador Monitorix, seguint les indicacions per a instal·lacions a FreeBSD on, bàsicament, cal compilar /usr/ports/ftp/axel i /usr/ports/sysutils/monitorix, i configurar-ho per tenir-ho a un port distint del 80 o 8080.

Com sempre, a FreeBSD, si volem arrencar el servei al iniciar la màquina, editarem el fitxer /etc/rc.conf i afegim:


monitorix_enable="YES"

La veritat és que està molt bé, dóna molta informació diària o setmanal o mensual, i fins i tot anual. També una cosa que m'agrada és que no cal configurar els includes, ni una base de dades, simplement arracar i ja ho tenim.

Arranquem amb:


/usr/local/etc/rc.d/monitorix start

Aturem amb:


/usr/local/etc/rc.d/monitorix stop

I finalment dir que, per a tenir-ho instal·lat a la meua Raspberry Pi 2, funciona prou bé i ràpid. I si fem click damunt d'un bloc de les estadístiques, es mostra una imatge ampliada. Un monitoritzador molt bo.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.