Instal·lació de Samba a la Raspberry Pi amb FreeBSD per a ARM

Hacker

En anteriors articles, vaig explicar com instal·lar la versió per a processadors ARM de FreeBSD a la nostra Raspberry Pi B+, però no vaig explicar ben bé com instal·lar Samba per a convertir el nostre servidoret de la Raspberry Pi en un servidor NAS.

En aquest article explique com instal·lar, compilant els ports, com instal·lar el paquet samba41 via SSH.

Doncs bé, accedirem a la raspberry pi (ssh joan@192.168.1.2 al meu cas) i lo primer que farem serà instal·lem el port de portmaster. Després s'ens monstra un missatge que diu que cal convertir /var/db/pkg al nou format de pkg amb "pkg2ng", aleshores ho executem i en uns minuts ja està convertit al 100%.

Si volem saber tots els ports que tenim instal·lats i a quina de les 4 categories pertanyen (Root port, Trunk port, Branch port i Leaf Port) executem:


portmaster -L

En cas de que vullguem actualitzar els ports desactualitzats, fariem:


portmaster -a

Ara podem instal·lar el port samba41 amb:


portmaster net/samba41

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.